/

DEBATT: Varför händer ingenting, Henrik Ripa ?

DU ENVISAS med att skylla ifrån dig när det gäller varför inget händer i centrumutvecklingen i Lerum. Det har blivit mantra att din och kommunens planering är utomordentligt bra och genomtänkt, att den följer alla regler och lyssnar noggrant på vad hela folket vill och tycker. Mantran fortsätter med att skylla inaktiviteten på grupper genom att kalla dessa för motborgare och gnällspikar och bakåtsträvare. Det är en vanlig och ganska så arrogant taktik, men som vid det här laget börjar kännas igen.
I längden fungerar sådant dåligt. Problemet är inte medborgargrupper eller högre instanser. Och det vet de flesta medborgare.
Det kommer inte att hjälpa förskolan i Nyebroparken om du ”pratar med dina kollegor i Stockholm” – ett myndighetsbeslut har tagits i demokratisk ordning och kollegorna kan inte ändra på det. Eller kan dom och i så fall med vilka medel?
Att ge medborgare eller medborgargrupper nedvärderande namn har oftast motsatt effekt – det gör människor arga. Även om det inte är du själv som slänger ut alla dessa negativismer, så sker det på din vakt och i syfte att hjälpa dig. Och du accepterar hjälpen.
Problemet är snarare ett svagt eller obefintligt ledarskap, både politiskt och i kommunens organisation. Problemet är en ovillighet att diskutera planer öppet och inkluderande. Problemet är en stelhet i samhällsplaneringen och en ovilja att arbeta i öppna demokratiska system.
Nej, Henrik, orsaken till att inget händer finns i självaste kommunhuset, i ett politiserande av planeringsprocessen, i ett fruset arbetssätt. Det finns tjänstemän och politiker som vill arbeta med hela folket i kommunen, som inte vill bo eller arbeta i ett Skräperum. Men du verkar inte vara del av den gruppen.
Det är din vakt, Henrik, som kommunalråd. Just nu sköter du den inte på bästa sätt.
 SVEN BOREI, DEBATTÖR
photo 1
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Christer Harling säljer sin andel i Floda Torg

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

DEBATT Henrik Ripas svar: Varför händer inte tillräckligt mycket i Lerum

Senaste artiklarna