///

DEBATT Henrik Ripas svar: Varför händer inte tillräckligt mycket i Lerum

I de kommuner där man har lyckats få till byggnationer har det funnits en stor samsyn från de olika partierna att man vill utveckla kommunen. I Lerums politiken har tyvärr funnits alltför många partier som försöker skaffa sig billiga poäng genom att var emot olika byggprojekt. Men självklart måste man vara självkritisk. Vi har allt för mycket försökt hitta lösningar som alla kan ställa upp på. Vad vi borde gjort är att snabbare satt ner foten när vi inte varit överens och sagt att nu finns en majoritet för det i stället för att göra en ny utredning eller nytt förslag. De som är emot är ändå emot byggnation oavsett utformning. Tyvärr har små grupper av högljudda kritiker lyckats stoppa flera viktiga byggnationer. Hade förskolan blivit byggd hade vi haft ett barn färre i varje barngrupp. Hade Terrassen varit byggd hade fler Lerumsbor kunnat bo kvar istället för att tvingas flytta till andra kommuner när man inte längre vill bo kvar i villan. Hade avfarten i Lerums centrum var byggd skulle vi haft mindre buller då bilarna inte behöver köra på små lokalvägar långa sträckor från Hulan och Kastenhofsmotet.
Moderaterna skall bli ännu tydligare på att vi står på sidan som säger JA till utvecklig. Vi vill att Lerum skall vara en kommun för alla, även de som vill bo i lägenhet.
HENRIK RIPA (M)
Kommunstyrelsens ordförande
Lerums Kommun

2 Comments

  1. Detta var något av det fånigaste jag läst på länge – Henrik Ripa kallar det för självkritik! Han och hans parti och allianskamrater har haft fyra decennier på sig att visa vad man vill ha. Är det någon som stoppat utbyggnad så är det (m) under Henriks ledning. Varje tomt, varje hus, varje projekt. Framför allt har han låtit en liten ilsken lobbygrupp med försänkningar djupt in i hans eget parti lägga en våt filt över pendeltågstrafiken. Moderaterna behöver inte bli ”tydligare” – Henrik har varit oerhört tydlig i sitt bromsande, stagnerade ledarskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

DEBATT: Varför händer ingenting, Henrik Ripa ?

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

DEBATT: Sven Boreis replik till Henrik Ripa

Senaste artiklarna