///

Christer Harling säljer sin andel i Floda Torg

Familjen Brandströms fastighetsbolag Pikenborg AB köpte vid halvårsskiftet resterande andel aktier 9,9 procent i Floda Centrum av Christer Harling.
-Jag har fyllt 70 år och nu är det dags att reva seglen, alltså dra ned på antalet engagemang, säger Christer Harling.
För drygt två år sedan köpte Pikeborg och Christer Harling fem fastigheter om totalt 11 200 kvadratmeter i Floda centrum av det finländska fastighetsbolaget Citycon. Prislappen var 84, 2 miljoner kronor. En tredjedel är butiker, en tredjedel bostäder och en tredjedel vårdlokaler.
-Vi är glada för att Christer Harling kunde gå in som en erfaren fastighetsförvaltare och vara det stöd som vi behövde när vi tog över Floda Torg. Vi var vana vid förvaltning av jord- och skogsfastigheter och har nu fått de råd och anvisningar som vi behövde för att utveckla vår verksamhet, säger Jonas Brandström, som sedan tidigare äger Aludden och Lilla ön och Christer Harling äger sedan tidigare fastigheterna Garveriet och Ljungbergs textiltryckeri.
Under drygt två år tillsammans har de med gemensamma krafter satsat på att utveckla Floda Centrum.
-Vi fortsätter vårt goda samarbete, men nu parallellt med att bygga upp centralorten Floda, säger Christer Harling och tillägger:
-Jag vill fokusera på mina övriga fastigheter och få tid att segla mer, något som också är en av mina passioner.
Fastigheterna runt torget ägdes från början av det kommunala fastighetsbolaget Lerums Förvaltningsbolag AB. De såldes till Förbo som 2001 sålde dem vidare till Kungsleden som i sin tur sålde till Citycon.
TEXT: TITTI THORSELL

1 Kommentar

  1. Äsch, Christer, 70 är väl inte gammalt! Nu kan vi ju nog att kanske vara till nytta och har lärt oss det tålamod och längsiktigt helhetstänkande som samhället behöver. Jag ser fram emot att arbeta med dig tills vi verkligen är gamla, säg vid 90-års åldern. Men segla ska du göra, så länge du inte är ute och seglar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Här är partiernas svar gällande miljön

Nästa Berättelse

DEBATT: Varför händer ingenting, Henrik Ripa ?

Senaste artiklarna