/

Pojke hittades livlös i simbassäng – nu åtalas mamman

Det var den 11 april förra året då en 6-årig pojke besökte Vattenpalatset i centrala Lerum tillsammans med sin mamma och två syskon. Pojken har av badvakterna som arbetade beskrivits i förhör som glad och uppspelt men vågade initialt inte gå i vattnet. Pojkens syskon badade i stället och enligt uppgift från badvakterna sprang pojken runt i badhuset utan uppsikt av mamman.
En av badvakterna uppger i förhör:
– Jag går fram till mamman och frågar ”Han kan inte simma, eller hur?” Hon svarade att han inte kan simma och jag sade att hon måste hålla koll på honom hela tiden, en armlängds avstånd, hela tiden. Jag upplevde att hon lyssnade på mig men att det kanske inte gick hela vägen in. Hon var stressad över de andra barnen som hon skulle hålla koll på också.
En stund senare upptäcktes pojkens livlösa kropp på botten av andra besökare på badhuset. När pojken drogs upp ur vattnet hade han uppskattningsvis legat där i 6 – 8 minuter och badvakterna påbörjade omedelbart hjärt- och lungräddning. Då ambulanspersonalen anlände till platsen visade pojken ännu inga livstecken och det dröjde över 20 minuter innan han återfick pulsen.
Pojke fördes sedan raskt till sjukhus och läkarna befarade bestående hjärnskador men pojken återhämtade sig mirakulöst och betraktas idag som fullt återställd.
Nu åtalas pojkens mamma för grovt vållande till kroppsskada alternativt framkallande av fara för annan.

Tidigare artikel: Vattenpalatsets hjältar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

UF-eleverna intog Solkatten

Nästa Berättelse

Kommunfakta: Andel högutbildade

Senaste artiklarna