///

Naturnära former på Nolbygård i sommar

Staffliet: Olika tolkningar av naturens former

Nolbygårds ekobageri & café är en av de charmiga anhalterna när man kör den södra retrovägen, som går mellan Göteborg och Nossebro. Allt är ekologiskt, och miljön är tidstypisk i enlighet med husets hundraåriga historia. Varje månad, året runt, ställer olika konstnärer ut i cafét. Under hela juli är naturnära former i centrum.
Nolbygård är ett givet utflyktsmål för många, och inte minst på sommaren. Husets hundraåriga historia är väl tillvaratagen, både ifråga om tapeter och möblemang. Cafét är helt ekologiskt, och finns med i White Guide sedan 2013.
Många konstnärer har ställt ut sin konst på Nolbygård under årens lopp, och under juli månad är det inte mindre än tre konstnärer som samsas om väggarna på cafét. Temat är natur, men de tre har tolkat temat på helt olika sätt.
– För mig är uttrycket och känslan i konsten viktig, säger Jenni Eonsuu, som kommer från Floda, där hon till vardags läser till

Solveig O’Brien, Jenni Eonsuu & Ingela Wadbring

bildlärare. Hon har målat sedan hon kunde hålla en penna och arbetar både med akvarell och olja.
– När jag får inspiration så kan jag måla dygnet runt, säger Solveig O’Brien från Alingsås. Jag använder alla slags färger som finns, och gillar när det är färgstarkt! Naturen är en av mina inspirationskällor, medan en annan är människor och deras uttryck. Solveig kan inte tänka sig ett liv utan färger och penslar.
– Jag gillar verkligen formen på träd, säger Ingela Wadbring från Alingsås, som i huvudsak arbetar med metalltråd av olika slag, som vrids och tvinnas till träd som sedan ramas in i återanvända ramar. Ingela har arbetat med metalltråd i många år, men det är först under senare år som hon haft tid att utveckla sitt metallarbete vid sidan av det ordinarie arbetet som professor.
Det är första gången de tre ställer ut tillsammans, och de ser Nolbygård som en fantastisk miljö:
– Att få hänga upp sina egna tavlor på dessa vackra väggar är en glädje i sig, säger Solveig O’Brien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

När ledande Alingsåspolitikers prestige räddades vägde skattebetalarnas intressen lätt.

Nästa Berättelse

Stormigt kring faktautställning

Senaste artiklarna