/

Stormigt kring faktautställning

Utställningen om Systemteknik i Årummet föll inte kommunens tjänstemän i smaken. Utställningslokalen Årummet hyr kommunen ut till Stora Lundby Fastigheter AB. I torsdags meddelade kommunens hyresförvaltare att avtalet skulle sägas upp på grund av avtalsbrott – lokalen hyrs ut för affärsverksamhet och inte för utställningar. Dessutom skulle den pågående utställningen avlägsnas omedelbart.
Rådigt kommunalråd

Rådigt ingrepp av Alexander Abenius (M)

Kommunalrådet Alexander Abenius, som tidigare i Lokalpressen välkomnat öppenhet i systemteknikaffären, stoppade tjänstemännens tilltag. Allt tyder på att Alexander Abenius är den som kommer att få ett slut på den långdragna processen. Senast den 2 september, då medlingen skall vara avslutad, får vi veta.
Se utställningen på Internet
Kusebackastiftelsen har låtit filma en presentation av utställningen för de som inte haft möjlighet att besöka Årummet. Länk. I Årummet finns alla handlingar i systemteknikaffären och en tidslinje som beskriver vad som hänt från 2014 och framåt.

Länk till faktautställning

1 Kommentar

  1. Är det inte dax att filtrera delar av internet i Sverige, när informationsflöde och kunskap om teknik och metoder, för hur man genomför diktatorisk styrning av länder genom ohederliga påståenden, falska anklagelser, påhittade brottsrubriceringar mot personer och organisationer, oskäliga straffkrav, utbyte av domstolsbemanning som inte ställer upp på diktaturens ideologiska linje mm, lätt kan hittas och läsas av oseriösa kommunala politiker, chefer och tjänstemän och som de sedan lätt kan transformera ner till kommunnivå?
    För sammantaget låter det som att hela Systemteknikaffären skulle kunnat ha utspelat sig i någon diktatur, om inga namn eller företag hade nämnts. Man tror ju inte det är sant att tjänstemän i en svensk kommun 2019 försökt häva ett hyreskontrakt med argument som uppenbart har konstruerats för ett annat syfte; att tysta en demokratisk rättighet, dvs redovisning av fakta till allmänheten! Borde inte kommunen själva istället tillhandahålla alla handlingar permanent och löpande, enl. offentlighetsprincipen? Dags för ny sorts skam; “kommunalskam” kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Naturnära former på Nolbygård i sommar

Nästa Berättelse

Systemteknikaffären: Advokatkostnaderna fortsätter öka

Senaste artiklarna