//

Mingel och invigning när Garveriet öppnade

I måndags öppnades portarna upp för Garveriet i Floda. Det minglades, dracks kaffe och åts lokalproducerade smörgåsar under den välbesökta invigningen.

Garveriets VD Karin Forsberg

– Äntligen får vi släppa in folk, säger vd:n Karin Forsberg.
 
Efter ett långt och mödosamt arbete så är verksamheten i Garveriet öppen för allmänheten. Och från och med i måndags är kökets gigantiska vedeldade ugn igång på riktigt då
det numera är café, restaurang och bageri i de nyrenoverade och rustika lokalerna. Öppettiderna är inledningsvis satta till dagtid: 7 – 16 måndag till torsdag, 7 – 17 fredag och 9 – 17 på helger.
Lokalpressen var på plats under invigningen och minglade bland de glada och nyfikna gästerna som för första gången fick se interiören.
– Vi har väntat så länge på att få öppna och nu har också kökspersonalen hunnit lära sig ugnen.
Vi ville inte börja ta emot folk för tidigt men kunde samtidigt inte vänta för länge, säger vd:n Karin Forsberg som visade runt i lokalerna som både har kök, långbord, minimarknad och matstudio på entrévåningen. På de två övre planen pågår det fortfarande arbete i någon månad till. Hållbarhet är ledordet för verksamheten som ska ha inriktningen ”ät, möt och lär”. Matdelen är den som dragit igång först och de övriga delarna med konferenser och kurser kommer allteftersom. Även delägaren Matts Johansson var på plats och han berättade att Garveriets hållbarhetssatsning bland annat består av att få in lokala produkter från  inom en radie av 20 mil. Och dessutom har man satt upp målet att minimera svinnet från restaurang- och cafédelen.
– Vi kommer även hålla kurser i ”zero waste cooking” där vi bland annat kan visa hur mycket som man kan ta tillvara på egentligen om man går till soprummet hos en livsmedelsaffär, säger han och fortsätter:
– Lokala råvaror är dyrare att köpa in och vi ser även till att ta hand om hela produkten. Vi använder till exempel även blasten på rödbetorna och stjälken på broccolin. Det krävs hantverk för det här och allt det här tillsammans gör att man inte heller kan hålla lunchpriserna nere på 79 kronor.
Jonas Brandström, ägare av fastigheten, var glad att äntligen få se att Garveriet har öppnat. Här tittar han in i köket och får en kram av Patrik Sewerin som är Creative food director.

JONAS BENGTSSON
jonas@lokalpressen.eu
BILD: JONAS BENGTSSON
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Krönika: Den fula ankungen

Nästa Berättelse

Krönika: Systemteknikaffären - det har gått fyra år

Senaste artiklarna