////

Hälsocenter i Odd Fellowgården

Odd Fellowgården

– Cecilia Hilton, du har nyligen startat ett hälsocenter i Odd Fellowgården. Vad gör ni där?
Vi jobbar med förebyggande och rehabiliterande friskvård. Det är jag, Malin som är massageterapeut, Magnus som är osteopat och Lena som är psykoterapeut. Vi hjälper människor att optimera sin hälsa. Det är allt från idrottsrelaterade skador till krämpor som kommer med åldern. Vi hjälper ju folk att må bättre alltifrån undersökningar, behandlingar och provtagningar till olika sorters råd.

– Tidigare jobbade du hemma och nu basar du för ett hälsocenter. Hur fick du idén till att satsa på ett hälsocenter?

Cecilia Lindblom Hilton

– Jag har tidigare haft ett hälsocenter i Malmö i 10 år. Det var innan jag flyttade upp till Göteborg och Lerum. Först hade jag verksamhet i Göteborg tidigare, men när vi köpte hus här i Lerum flyttade jag verksamheten hit. Jag hade bottenvåningen i huset till klinik. Sen ville jag utöka och få kollegor att jobba tillsammans med.
– Och då dök Odd Fellowgården upp?
– Ja, jag hade letat länge efter en större
– Sen har du gett dig in i matbranschen också.
– Nja, inte direkt. Jag har inlett samarbete med Happy Me Kitchen. Kosten är en viktig del i hälsan. Happy Me erbjuder naturlig och ren mat utan tillsatser, socker och vetemjöl. Bränslet är viktigt för kroppen och det här är ett sätt att erbjuda mina patienter en bra kost. Jag har under många år inspirerat människor att laga maten själva och att ha bra råvaror. Men för den som inte vill laga mat har jag hittat ett bra alternativ i Happy Me. Deras fantastiska näringsriktiga mat går med hjälp av mig nu att beställa på webben och sen få den levererad till Lerum. Jag har ett samarbete med Lerum Fisk som är utlämningsställe för den näringsriktiga maten. Det går att köpa en matlåda i fiskbutiken eller beställa ett paket på 6 lådor så kallade Fridge fillers, eller mat  och dryck för heladagen, men också för hela veckan eller som en 21 dagars omstartskur.
Märker dina patienter någon skillnad?
– Ja, stor skillnad. De blir mycket piggare. Många som har besvär med värk märker stor skillnad. Bara genom att ändra kosthållningen mår mina patienter mycket bättre. Ibland märks skillnad redan efter några dagar.

Hälsokost
Magnus och Mikael på Lerum Fisk lämnar ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

CL Friskvård & Rehab
Happy Me Kitchen
Lerum Fisk & Delikatesser

Text: Lennart Lauenstein

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Trafikverket lever i nuet och blundar för framtiden

Nästa Berättelse

Västtrafik vill försämra för lerumsborna

Senaste artiklarna