///

Västtrafik vill försämra för lerumsborna

Viktor Lundblad, kommunstyrelsens ordförande

Västtrafik vill dra in Lerumsnabben, berättar Viktor Lundblad, kommunstyrelsens ordförande.
Även Gråbosnabben skall ändras. Den ska bara gå mellan Gråbo och Lerum.
Beskedet upprör såväl lokalpolitiker som kommuninvånare.
Det var under måndagseftermiddagen som toppolitiker i Lerums kommun hade ett dialogmöte med Västtrafik inför upphandlingen av nya bussar. På mötet berättade Västtrafik att de planerar att lägga ner Lerumsnabben, det avslöjar Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande i Lerums kommun.

Västtrafik vill ta bort alla former av parallelltrafik. Gråbosnabben skall bli anslutningsbuss till pendeltågen och Lerumsnabben skall dras in helt. Lerumsnabben går från Tollered till Göteborg och nyttjas flitigt av lerumsborna. Gråbosnabben går från Sjövik till Göteborg och är en viktig förbindelse för gråbobor som jobbpendlar till Göteborg.

Så här skriver Viktor Lundblad på sin facebooksida:
”VÄSTTRAFIK, GÖR OM OCH GÖR RÄTT!
Lerums kommun riskerar att få sämre kollektivtrafik. Detta efter besked från Västtrafik att man kommer lägga ner Lerumsnabben, göra om Gråbosnabben till en slussningsbuss till Lerums station och lägga ner Aspedalen. Det vore helt fel väg att gå och helt oacceptabelt.”

Hans Hellberg kritisk

Sagolikt dåligt
Sagolikt dåligt, säger Hans Hellberg, ordförande i Gråbo Centrumförening. Både Gråbo och Sjövik expanderar och det är många som jobbpendlar till Göteborg. Föreningen kommer, som representant för fastighetsägare och näringsidkare, att tillskriva Västtrafik och protestera mot de tilltänkta förändringarna. Vi anser att Västtrafik borde återinföra direktbussen som gick  via 190:an till Göteborg.

 

Text: Lennart Lauenstein

1 Kommentar

  1. Myntet har alltid två sidor! Vi är på väg att få kvartstrafik på pendeltågen, via Västlänken, direkt till Mölndal. Lägg med det i resonemanget och lyft blicken såatt HELA bilden syns!

  2. Om vi snabbt räknar på att Gråbosnabben och Lerumssnabben är nästan fulla varje avgång i rusningstrafik och ger därför helt ok resultat för miljön. De flesta passagerare kommer garanterat börja köra bil till jobbet istället då pendlingen blir för omständig och leder till sen ankomst till jobbet när tågen är fulla. Miljön förlorar stort på detta. Känns overkligt korkat 2023?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Hälsocenter i Odd Fellowgården

Nästa Berättelse

Fortsatt hög sjukfrånvaro bland kommunanställda

Senaste artiklarna