///

Förundersökningen läggs ner

NYHETER Förundersökningen mot Systemtekniks ägare läggs ner. 
Chefsåklagare Jonas Almström beslutade i dag att lägga ner förundersökningen mot Systemtekniks ägare Carl-Anders Hilmarch som var misstänkt för bedrägeri mot Lerums kommun.
– Det har inte gått att styrka något brott, säger 
chefsåklagare Jonas Almström till Floda Nyheter.
Misstanken  väcktes förra hösten efter att några underleverantörer till Systemteknik skickat in fakturor till Lerums kommun som visade att Systemteknik tagit mer betalt av Lerums kommun för underleverantörernas arbete, än vad dom själva tagit betalt av Systemteknik.
Det resulterade i att Lerums kommun gjorde en polisanmälan där man hävdade att företrädare för Systemteknik AB gjort sig skyldig till bedrägeri genom så kallad överfakturering.
Ägaren till Systemteknik har aldrig förnekat detta och hela tiden hävdat att det var helt enligt det avtal som fanns mellan Lerums kommun och Systemteknik.
Dagens beslut att lägga ner förundersökningen om bedrägeri innebär att frågan om brott i den så kallade Systemteknikaffären nu är borta. Återstår tvistemålet där Systemteknik stämt Lerums kommun på 3,2 miljoner kronor för uteblivna betalningar för gjorda arbeten – en segdragen historia i Alingsås Tingsrätt som lär pågå en lång tid framöver.
Systemtekniks ägare Carl-Anders Hilmarchs kommentar till dagens beslut att lägga ner förundersökningen var:
– Underbart!
TEXT: TOMAS LINDBLOM 
info@flodanyheter.se
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Marie Joanson
Tidigare Historien

Skrivit Flodahistoria

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Vägarbete klart i Tollered

Senaste artiklarna