/

Centrumvärdens veckorapport vecka 11

Tisdag
Gråmulet och regn hela dagen. Vi städar Stationen, Brobacken Bagges Torg och vidare ned till Aspedalen. Lämnar en felanmälan gällande sättningsskada på Stationsvägen, en skada som gör det svårt att komma fram med vagnar, permobilen och varuleveranser till butikerna vid Rallarrosen och vidare in på torget. (se bild nedan) Under eftermiddagen koncentrera vi arbetet till tuggummisanering utanför kommande restaurang, Rallarrosen och entrén till Arbetsförmedlingens gamla kontor, arbetet fortsätter i morgon tilldess alla tuggummin är borta.

Onsdag
Soligt med en mycket stark blåst, skräp och grenar far runt, cyklar i cykelställ ligger omkull i högar. Rensar anslagstavlorna på Aspedalen och vid Tingshuset från obsoleta anslag. Vi fortsätter med sedvanlig patrullering samt sanering av tuggummin.

Personhissarna i gångtunneln till tågen fortfarande ur funktion. Tyvärr är uppsatta anslag om trasiga hissar för små, vi vill se STORA tydliga anslag så folk slipper gå dit förgäves. Kommer man från Göteborg eller Alingsås och är handikappad eller lite äldre så blir det svårt att förstå hur man skall komma till centrum. Nu något positivare. Ett vårtecken, en sopmaskin från kommunen körde under eftermiddagen och sopade utefter kanten på Stationsvägen. Kommunen är även ute och förbättrar sikten genom lövverken runt och på Bagges Torg, allt för att vi lättare skall kunna se skyltar mm.

Torsdag
Dagen inleds med kraftiga storm och regnbyar. Klass Ett varning för höga vattenflöden. Igensatta dagvattenbrunnar förvandlar Centrumpassagen till ”Lilla Venedig”. Vi deltar i ett bra morgonmöte med områdespolischef Eva Strömblad. Vi polisanmäler hakkorsklotter på vår entré Brobacken 10 C. Arbetar med att få Trafikverket att reparera slocknade lysrör i trappan upp till tågen Lerums station. Eftermiddagen ägnas åt fortsatt tuggummisanering och skräpplockning. Vi får återigen göra en påstötning till Trafikverket om att perrongen Lerums station är helt översvämmad av vatten. Detta pga. igensatta dagvattenbrunnar.

Till sist önskas alla som följer oss en trevlig helg
Hälsar Hossein, Abdulla, Osman, Jimmy, Tom och Bengt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Isfritt på Bagges Torg, ny fiskaffär i Floda och snygga rondeller i Gråbo

Nästa Berättelse

Förkylningssymtom vanligast

Senaste artiklarna