////

Isfritt på Bagges Torg, ny fiskaffär i Floda och snygga rondeller i Gråbo

Isbanan återkommer
Det händer mycket i kommunens olika tätorter. På Bagges Torg har i vinter varit full fart med olika aktiviteter som skridskoåkning och ponnyridning.

Isbanan är nu demonterad men återkommer nästa vinter. Kvar finns foodtrucken där det kommer att erbjudas såväl mat som dryck. Centrumföreningen är i full gång med att planera sommarens aktiviteter.

Floda får ny fiskaffär
Den nya fiskbutiken Feskeriet, som övertagit lokalerna efter den tidigare fiskaffären, smygöppnar i morgon/fredag kl 12.00. Då bjuds på provsmakning av fisk och samtal om fiskodlingen på Garveriet. Kanske finns det också lite fisk till försäljning. Floda Platsutveckling, som ersätter Floda BID, svarar för vårens och sommarens aktiviter i Floda Centrum. En sommaraktivitet är storbildsTV från fotbolls-EM, om inte viruset sätter stopp.

Gråbo får fina rondeller
Rondellen vid Monvägen i Gråbo görs nu om till en stor blommande ö. En väldigt stor Earth Square Meter och en del i Lerums kommuns satsning på att få både Lerum och hela Sverige att växa, blomma och surra. Medskapandegruppen i Gråbo planerar årets event på torget. Under förra året rensades upp i kraftledningsgatorna som ett led i att göra Gråbo ännu finare.  Statyn Solglitter, som under några år vilat på ett lager, kommer snart tillbaka. Någonstans runt Mjörnbotorget blir den nya placeringen.

 

 

1 Kommentar

  1. Man skulle ju vilja undra appropå rondeller. När skall det bli ordning på korsningarna vid motorvägen i FLODA. Den lösningen borde ju vara på plats för 25 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Krönika: Ni gjorde rätt!

Nästa Berättelse

Centrumvärdens veckorapport vecka 11

Senaste artiklarna