///

Attitydförändring för gott företagsklimat

– Företagsklimatet handlar om attityder . Viktigt är hur man från kommunen ser på näringslivet och på sin myndighetsroll. Attityder går att förändra, skriver Markus Ottemark, projektledare lokalt företagsklimat, Västsvenska Handelskammaren.
Ottemark framhåller:
– Sveriges bästa företagsklimat finns i Stockholmsregionen. Det visar Svenskt Näringslivs senaste ranking. Sju av de tio högst rankade kommunerna finns i Stor-Stockholm. Västsveriges kommuner får betydligt mer blygsamma placeringar.

Varför det är så vet vi inte. Men det är oacceptabelt.
Ronny Johansson, ordförande i Nyföretagarcentrum Lerum med säte i Floda är mån om att samarbetet mellan kommunen och företagarna förbättras.
– Det kommer vi alla att tjäna på. Inte minst för att det är företagen som skapar de nya jobben. Det är viktigt att företagsfrågorna uppmärksammas med inriktning på framtiden så att vi får en positiv trend i Lerums kommun.
Därför har nu Nyföretagarcentrum bjudit in Svenskt Näringsliv till en företagarlunch på Garveriet Floda i morgon torsdag.
Innan lunchen kommer Elisabeth Sandberg, regionchef för Svenskt Näringslivs regionkontoret i Göteborg att gå igenom det senaste resultatet av kommunrankingen.
Frågorna man ska diskutera är:
Hur kan företagsklimatet i Lerum bli bättre? Hur har företagsklimatet utvecklats under den gångna mandatperioden? Hur tänker kandiderande politiker förbättra företagsklimatet den kommande mandatperioden?
– Vi hoppas på en intressant diskussion mellan företagare och politiker, säger Elisabeth Sandberg.
TEXT: HELENE BERGMAN
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Lånen kan bli Lerums lyxfälla

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Tappat företagsförtroende för kommunpolitikerna

Senaste artiklarna

Campingavtalet överklagat

Följetongen Aspen Camping fortsätter. Samhällsbyggnadsnämndens beslut den 22 mars, att godkänna förslaget