/

Studentfirandet blir av men inte enligt traditionen

Firandet för studenterna vid Lerums gymnasium blir av trots rådande omständigheter. Om än under modifierade former. Foto: Jonas Bengtsson
–  Tanken är att det ska vara så likt ett vanligt firande som möjligt, säger verksamhetschef Göran Careborg.
Turerna kring utspringet för årets studenter vid Lerums gymnasium har varit flera. Skolledningen har följt utvecklingen av coronakrisen och tidigare under våren gick Folkhälsomyndigheten ut och förbjöd folksamlingar med fler än 50 personer.  Detta satte krokben för det traditionella firandet med utspring inför släkt och vänner.
–  Det är ingen inbjudan till allmänheten som traditionen påbjuder. Vi har försökt säkra firandet så mycket det går och eleverna har också ett ansvar att se till att följa, säger Göran Careborg.
Eleverna på Lerums gymnasium har tillsammans med lärare och skolledningen försökt komma fram till en lösning som kan fungera för samtliga berörda. Det blir ingen gemensam samling av studenterna utan klasserna kommer att samlas enskilt med lärare och klassföreståndare för att sedan springa ut en och en. Efter många diskussioner förläggs utspringet till den traditionsenliga Granen. Då familj, släkt och vänner inte kan närvara kommer utspringet att sändas live på skolans hemsida.
–  Jag hoppas att det blir en fin och värdig avslutning. Eleverna har pluggat hemma sedan den 18 mars så de är ju väldigt sugna på att träffas igen, säger verksamhetschef Göran Careborg.
Foto: Jonas Bengtsson
Text: Aron Mikael Sik

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Skräckböckerna nådde målet

Nästa Berättelse

Det går bra för fiskaffären

Senaste artiklarna