//

Projektpengar för integrationsarbete till FBC Lerum

 

Svensk Innebandy har de senaste åren lagt stor vikt vid integrationsarbetet. Nu står det klart att 13 projekt runtom i Sverige tilldelas medel från Svenska Innebandyförbundet för ytterligare satsningar. Tre av projekten bedrivs av FBC Lerum.

Integrationslaget

Beskrivning: FBC Lerums integrationslag var under säsongen 2018/19 med i ”First League” i Göteborg. Bidraget hjälpte dem täcka sina kostnader för ledararvode, transporter av deltagare, materialkostnad samt arrangerande av en avslutningskväll där de fick möjligheten att gå på en SSL-match.

Beskrivning: FBC Lerum har ett integrationslag som varje år är med och spelar i ”First League”. Svenska Innebandyförbundet går in och stöttar fortsatt utvecklingsarbete och rekrytering.

Beskrivning: FBC Lerum arbetar med ett befintligt projekt som heter ”Unga Ledarakademin” (ULA). Då många spelare från integrationslaget inte är lika aktiva längre, men vill fortsätta med innebandy på något sätt, ska föreningen utbilda dessa till ledare och domare.

I Svenska Innebandyförbundets långsiktiga visionsplan Svensk Innebandy Vill framgår det tydligt att innebandy ska vara en sport som alla kan engagera sig i. Innebandyn ska vara välkomnande, modig och öppen.

En viktig del i det är att erbjuda innebandyspel för alla, och därför startades projektet “Idrott – en väg till bättre integration” för två år sedan. Redan nu har över 120 projekt påbörjats och genomförts.

Genom ett samarbete med Postkodstiftelsen delas nu över 330 000 kronor ut till 13 projekt som gör integrationssatsningar på lokal nivå.

– Det svenska föreningslivet är en bra väg att integrera nyanlända i det svenska samhället, det ger ett socialt sammanhang där alla arbetar för samma mål. Lagidrott där alla, oavsett bakgrund, är med och samarbetar för lagets bästa är en naturlig plattform för integration. Jag hoppas att vi kan ta ytterligare kliv och erbjuda en rolig och meningsfull fritidsaktivitet för dem som kanske behöver det som mest, säger Märit Bergendahl, ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Buskörning i grusgropen

Nästa Berättelse

Uppdrag granskning i repris

Senaste artiklarna