Birger Rosén lämnade oss natten till den 2 oktober

Jag träffade Birger första gången 1987 när jag hade börjat som rekryteringschef  på skolförvaltningen i Göteborg. Då visste jag ingenting om Birgers engagemang utanför skolan. Först när jag kom till Lerums kommun 1994 förstod jag att Birgers var starkt engagerad föreningslivet och då främst i  konståkning där han var ordförande i Svenska konståkningsförbundet.

Som rektor i Göteborg var Birger mycket uppskattad. Han fick ta hand om skolor som krisade. Han sista uppdrag som rektor var att få ordning på dåvarande Munkebäcksgymnasiet. Han var inte administratören som tillbringade dagarna bakom skrivbordet utan han var ute i verksamheten. Varje morgon stod han på skolans trappa och hälsade eleverna välkomna till en ny skoldag.

Birger Rosén

Det var ett kärt återseende när jag som miljö- och hälsoskyddschef träffade politikern Birger Rosén. Vi kom sedan att ha nära kontakt under alla år. Inte minst under det sista året när Birger engagerade sig i systemteknikaffären och agerade för att få en lösning till stånd. I somras hade vi vårt sista långa samtal under en kaffestund i sommarvärmen. Det var hos gemensamma goda vänner som bodde grannar med Birger. Birger var nyfiken på utvecklingen i systemteknikaffären och frågade vetgirigt om alla detaljer.

Birger hade ett oräkneligt antal kommunala uppdrag och föreningsuppdrag. Han valdes in i kommunfullmäktige 1985 och var ordinarie ledamot till och med 2018. Axlade under många år uppdraget som ordförande och vice ordförande i fullmäktige. Därutöver överförmyndare, borgerlig vigselförrättare och borgerlig begravningsförrättare.

Birger lämnar ett stort tomrum efter sig, hos mig och andra som arbetat nära honom och  även hos väldigt många lerumsbor.

Lennart Lauenstein

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Arbetsförmedlingen i Lerum har stängt

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Låt dina prylar vara med länge – det är bra för miljön och klimatet.

Senaste artiklarna