Låt dina prylar vara med länge – det är bra för miljön och klimatet.

Det är bra för både miljön och klimatet om vi sköter om våra kläder, möbler och andra prylar och på så vis förlänger deras liv. En stor del av miljö- och klimatpåverkan sker vid tillverkningen av produkterna och transporten av dem från tillverkare till butik och köpare. För att förlänga prylarnas livslängd finns två huvudspår att följa, dels att vårda och reparera dem, dels att låta någon ta över saker du inte behöver längre.

Det första innebär att du lagar eller reparerar dina saker när de går sönder. Du kan ta hjälp av en hantverkare eller reparatör när du inte själv kan laga dina saker. Lerums Naturskyddsförening har sammanställt en lista över företag i Lerum som kan hjälpa dig att laga och reparera kläder och skor, möbler, cyklar, mopeder och trädgårdmaskiner. Listan är publicerad på https://lerum.naturskyddsforeningen.se/handla-miljovanligt/.

På listan finns även adresser till second hand-butiker i Lerum. De tar emot sådant du inte behöver längre, men som fortfarande är användbart. Där kan du själv fynda sådant du behöver.

Genom att ta hand om och vårda dina saker bidrar du till en mer hållbar framtid samtidigt som du själv sparar pengar.

Catharina Pettersson, Lerums Naturskyddsförening

1
Lämna ett svar

avatar
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest reagerade kommentar
Hetastekommentarstråden
1 Kommentarsförfattare
Civilingenjör Senaste kommentarsförfattade
  Prenumerera  
nyaste äldsta
Notifiera av
Civilingenjör
Gäst
Civilingenjör

Så enkelt är det bara för enkelspåriga miljömuppar, tyvärr. Man måste ha god kännedom om både produkttypen och återvinnings- och produktionskedjor. (Jag gillar att vårda och laga mina grejor – men alltid med egna händer, dock är följande sant) Om en ny produkt av samma slag är effektivare och renare och stora delar av nuvarande produkt kan återvinnas ä r d e t b ät t r e att köpa ny. Tänk t.ex. energi- och vattensnål tvättmaskin som tvättar renare och sliter mindre på kläder. Tänk elmoped i stället för tvåtaktare…. Miljömupparna har sina heliga kor som tomma tåg och… Läsa mer

Tidigare Historien

Birger Rosén lämnade oss natten till den 2 oktober

Nästa Berättelse

Gråbomuren

Senaste artiklarna