//

Utsiktsläge mitt i Lerum

Villa med utsikt över Lerum.

– Jonas Sjöberg, du bor i Gråbo men är nu fullt verksam i Lerum. Du har blivit delägare i Solkatten och är också engagerad i ett bostadsprojekt i Lerum.
– Det stämmer. Det trodde jag inte för några år sedan att jag skulle bli delägare i ett köpcentrum och utveckla fastigheter. För några år sedan drev jag ett försäljningsbolag inom VA – sektorn, vilket var en helt annan bransch, men svängarna i livet kan gå fort.
– Ni håller på och bygger här i Lerum, på Åshallavägen uppe vid Höjden.
– Det gör jag tillsammans med min bror Anders och vår barndomsvän Martin som har MJ Bygg, en byggfirma som funnits länge i kommunen.
– Hur kom ni över marken?
– Vi köpte en fastighet med hus och stor tomt. Det var min pappa som hade information att den skulle säljas så vi tog kontakt med den tidigare ägaren och på drygt en vecka gjorde vi klart affären.
– Hur stort området är det?
– Det är ungefär femtontusen kvadratmeter.
– Hur många tomter ska det bli?
– Det blir sju nya tomter, tomterna är på från ca 1000 kvm till 3300 kvm.
– Kan du berätta lite om projektet?
– Det är ett det unikt läge med utsikt över hela Lerum och Aspen. Detta gör att vi vågar satsa som vi gör då ett bra läge är en viktig faktor när man köper hus. Vi bygger också rätt så stora hus. De blir på ungefär 165 till 200 kvadratmeter och det är Tre suterränghus och fyra enplansvillor.

Jonas Sjöberg

– Är du inte orolig för de bistra ekonomiska tiderna med höga räntor?
– Det är ett klart annat läge nu än när vi startade. Vi gick in i projektet för ungefär för 2 år sedan när räntorna var i botten. Men vi är positiva. Vi tror att ett unikt läge och unika villor som är anpassade efter naturen dom hittar alltid köpare.
– Finns det något liknande område i Lerum?
– Nej, inte med nybyggda hus. I nybyggda områden blir det ofta väldigt trångt med småtomter. Här är det väl tilltagna tomter som gör att det blir ett luftigt område. Den minsta tomten är på drygt 1 000 kvadrat och den största är på 3 300.
– Vilken målgrupp vänder ni er till?
– Jag tror på den moderna småbarnsfamilj som vill ha ett fantastiskt hus med utsikt och samtidigt inte så mycket tomt att sköta. Det kommer till stor del att vara naturtomter som gör att man får en härlig känsla.
– När står det första huset klart?
– Det första huset är klart innan sommaren och det är sålt. Men vi kommer gå ut med ett hus till maj. Sen bygger vi efterhand. Vi har sagt att om ungefär 4 år ska hela projektet vara färdigt.
– Kan jag som köpare påverka inredningen eller kommer husen att vara nyckelfärdiga?
– Utvändigt är de helt färdiga, men invändigt kan du påverka så som du vill ha det. Du kan välja kök, badrum, ytor och färger i hög standard. Vi tänker att det är attraherar säkert många köpare att de får välja. Det blir en mix av nyckelfärdigt och påverkbart.
– Vad väntar för stora projekt när ni byggt färdigt Åshalla?
– Jag har lovat min fru att inte gå in i några nya projekt på ett tag, för få mer tid med familjen. Men vi får se, det kanske dyker upp något nytt spännande, säger Jonas med glimten i ögat. Som jag sa i början så går svängningarna fort i livet.

Mångsysslare. Reparerar även bilar. Jonas Sjöberg t.h tillsammans Solkattens VD Joakim Engdahl.

Text: Lennart Lauenstein

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

En hundraåring i Solkatten

Nästa Berättelse

Näringslivsklimat - långt kvar till toppen

Senaste artiklarna

Brott i Lerum

Anmälda brott första halvåret  Antal 2022 Antal 2023 Totalt antal 1512 1479