////

Systemteknik: Kommunens advokatkostnader har passerat 7 miljoner kronor

Många handlingar och mycket pengar.

Advokatkostnaderna uppgår nu till 7 019 346 kronor. Skattebetalarna i Lerum har nu betalat 7 221 784 kronor för att slippa betala 2,2 miljoner kronor. Utöver advokatkostnader har kommunen betalat en revisionsfirma 202 438 kronor för granskning av Systemteknikaffären.
Av Systemtekniks ursprungliga krav på 3 205 165 kronor har kommunen medgivit 1 130 135 kronor (904 268 ex moms). Tvistigt belopp är 2 075 030 kronor. Kommunen påstår sig ha en motfordran på 28 643 857 kronor.
Summa externa utlägg hittills – 7 221 784 kronor.
 

6 Comments

 1. Hej Kristian,
  Du och alla kommunmedborgare som vill prata politik med oss moderater över en kopp kaffe är varmt välkomna på vårt öppna ‘Måndagsmöte’ på Utvecklingskontoret (Göteborgsvägen 23, Lerum) ovanpå Solkatten. Nästa möte är den 6 maj klockan 18.30 🙂 Kanske blir du medlem innan kvällens slut.
  Med vänliga hälsningar,
  Alexander Abenius (M)
  Kommunalråd för Moderaterna
  Kommunstyrelsens ordförande

 2. Kul Christer att du är en som inser att Lerums kommun styrs på samma sätt som den lergrund kommunalkontoret är byggd på. Alexander och Co är jätteduktiga, men att rå på den självstyrande kulturen som har bildats inne i kommunalkontoret på Bagges Torg är inte lätt. Därför behöver vi vara fler som stöttar politikerna.
  Jag tycker att de styrande partierna skall ha öppna möten – som man har när det är dags för val – där vi Lerumsbor kan träffa dom, fråga, föra fram idéer m m. Mötena bör inte i första hand vara för partimedlemmar utan oss som har funderat på att kanske rösta på partiet när det blir val.
  Om det redan finns en sådan möjlighet vore det enkelt att informera om här i Floda Tidning.

 3. Instämmer med Kristian Pedersen. Vi medborgare behöver engagera oss i hur kommunen styrs och i hur våra 2400 miljoner i skattepengar hanteras. Dimridåerna är många och täta. Vi behöver bli mycket mera aktiva när det gäller att välja dugliga företrädare för folket.
  Beträffande Systemteknik: Den ”affären ” borde aldrig ha satts igång och borde absolut inte tagit så lång tid att komma till avslut med. Det finns mycket mer att skriva om turerna som föregick det som kommit att kallas ”Systemteknikaffären” men sammantaget så denna Lerums kommun största och dyraste tvist någonsin ett praktexempel på vilka härskartekniker och skamgrepp vår kommun tillåtit sig ta till i ”Systemteknikaffären”. När tvisten är löst av endera medlare/tingsrätt/hovrätt så återstår att utreda – VEM BÄR ANSVARET? VEM TAR ANSVARET?
  Nuvarande kommunstyrelse verkar dock ha förstått att den här tvisten och oförmågan att lösa den inte är bra för kommunens anseende och företagsklimat. Låt oss hoppas att den av parterna på tingsrättens rekommendation tillsatte medlingsmannen Karl Glimnell klarar av att knäcka även denna nöt.

 4. Tyvärr är det väl så att Lerumsbor måste ta oss själva i örat på samma sätt som Göteborgarna gjorde och ställde upp för Martin Wannholt som bildade Demokraterna när det börja att gå på tok för Göteborg med Västlänk m m.
  Vi har två alternativ det ena är att bilda Lerumsdemokraterna och det andra är att engagera oss i de politiska partier som nu har majoritet i Lerum. Denna lösning vill jag föredra, då skulle vi kunna kämpa för att låta göra en utredning om hur kommunalkontoret fungerar av en extern utredare.
  Det är nog så att kommunaltjänstemännen på Bagges Torg lever sitt eget liv utan att göra rätt prioriteringar av våra skattemedel.

 5. Dyrt! Mycket bättre för oss skattebetalare är att göra upp i godo och snuva advokaterna på sina väl tilltagna arvoden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Förlängning av medlingsuppdrag

Nästa Berättelse

Krönika Systemteknik: Myten om bluffakturor

Senaste artiklarna