////

Succé för Flodaloppet

Flodaloppet 2015FLODALOPPET – Kommer det femtio personer är det okej. Kommer det hundra är det succé, sa initiativtagaren Maria Dalblad innan starten till det första Flodaloppet.
Men antalet som tog sig Sävelången runt till förmån för Barncancerfonden i dag slutade på nära 200 personer.
“FOLKFEST”, “JÄTTEROLIGT”, ”bra initiativ” och ”vacker bana” var en del av de många positiva omdömen som hördes från löpare och publik runt evenemanget.
En härlig höstsol lockade även ut ett stort antal åskådare till torget och längs spåret kring Sävelången.
– Med tanke på den fantastiska uppslutningen i dag vore det väl konstigt om inte Flodaloppet kan bli en årlig tradition, sa en mycket nöjd Maria Dalblad efteråt.
De 150 medaljerna räckte inte till loppets alla 187 deltagare, men de som blev utan kommer att kunna hämta sina medaljer i Floda BIDs lokaler vid torget om några dagar.
EFTER EN GEMENSAM uppvärmning på Lilla Ön gick starten utanför Floda bibliotek klockan tolv.
Exakt 28 minuter och 38 sekunder senare gick förste löparen i mål. Det var Anders Hedberg som därmed vann herrklassen. Första dam i mål blev Annie Larsson, på 33 minuter. Axel Järgenstedt, 13 år, blev bäste junior. Han sprang de drygt 7 kilometrarna på 35 minuter.

Anders Hedberg vann Flodaloppet 2015.
Anders Hedberg vann Flodaloppet 2015.

I FLODA MINI för barn mellan 4 och 8 år gick starten också utanför biblioteket, men knattarna sprang sedan vänster över bron och runt förbi stationen innan de kom in på upploppet över Sävespången till centrum. Sjuårige Hugo Adamsson blev överlägsen vinnare i den klassen.
Vinnare Floda Mini, Hugo Adamsson, 7 år.
Vinnare Floda Mini, Hugo Adamsson, 7 år.

Marlene Pulls.
Marlene Pulls med nyfödda tvillingarna Svante och Agnes.

ALLA SPRANG INTE – Flodaloppet välkomnar nämligen även de som föredrar att gå i sin egen takt.
Som familjen Pulls-Axelsson. Mamma Marlene födde tvillingarna Svante och Agnes för bara en månad sedan.
– Jag brukar löpträna annars men var ju nyss jättegravid, med 45 kilo extra på kroppen. Så det här blir startskottet för mig att komma i form, säger hon och skrattar.
Marlene med Agnes och Svante i barnvagn, syskonen Maja och Selma, pappa Anders och hunden Doris tog sig runt de sju kilometrarna i samlad trupp.
–Men nästa år ska vi inte komma sist, lovar Marlene Pulls.
Helena Magnusson och Ammie Franzén
Helena Magnusson och Ammie Franzén

EN ANNAN SOM genomförde en personlig bragd var Ammie Franzén från Hisings-Backa, Göteborg. Väninnan Helena Magnusson i Floda lockade henne att komma ut och springa Sävelången runt, vilket de också gjorde med den äran.
–Jag bestämde mig så sent som halv elva i dag att delta, säger Ammie och berättar att hon nyss varit sjukskriven och inte alls tränat.
– Men det gick, kanske på gamla meriter. Vi sprang hela vägen!
Hon tyckte mycket om banan runt sjön.
– Det är så fint med vattnet och de gamla byggnaderna.
Simon Jakobsson och Svante Lysmark
Simon Jakobsson och Svante Lysmark

KOMPISARNA SIMON Jakobsson och Svante Lysmark är båda 13 år och går på Alléskolan. De springer 7 kilometer utan problem berättar de.
– Vi tänker springa ihop. Det är inte för tiden utan för att det är roligt. Och för att det går till en bra sak, säger Svante.
Christoffer Sandberg, Robin Johannesson och Mattias Willeson.
Christoffer Sandberg, Robin Johannesson och Mattias Willeson.

Christoffer Sandberg, Robin Johannesson och Mattias Willeson är alla 20 år och bor i stan men är uppvuxna i Floda. Robin och Christoffer ägnar sig åt triathlon och tippar att de kommer springa på mellan 25 och 30 minuter. Mattias springer mest för att det är kul.
– Jag tycker det är ett bra initiativ, och att intäkterna går till Barncancerfonden.
EFTER ATT ALLA gått i mål var det dags för prisutdelning och utlottning av fina vinster på nummerlapparna. Mycket skratt blev det när hårfrisörskan på Floda Torg vann pris – från egna salongen. Hon var dock generös och bjöd på en ny utlottning.
EN PRELIMINÄR sammanställning av intäkterna från Flodaloppet visade att resultatet blir cirka 16 000 kronor – direkt till Barncancerfonden.
Inte illa.
TEXT & BILD: GITTAN ÖHMAN
gittan.ohman@flodanyheter.se
Klicka för bildspel:


 

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Förslag om höjd taxa

Nästa Berättelse

Om kulturarv från Hillefors

Senaste artiklarna