/

Systemteknikaffären: Advokatkostnaderna fortsätter öka

Pengar

Advokatkostnaderna uppgår nu till 7 265 221 kronor. Skattebetalarna i Lerum har nu betalat 7 467 659 kronor för att slippa
betala 2,2 miljoner kronor. Utöver advokatkostnader har kommunen betalat en revisionsfirma 202 438 kronor för granskning av Systemteknikaffären.
Av Systemtekniks ursprungliga krav på 3 205 165 kronor har kommunen medgivit 1 130 135 kronor (904 268 ex moms). Tvistigt belopp är 2 075 030 kronor. Kommunen påstår sig ha en motfordran på 28 643 857 kronor.
Summa externa utlägg hittills – 7 467 659 kronor.
 

3 Comments

 1. Växtrum är tydligen så pinsamt att Dagens Samhälle utsåg Lerums kommun till Årets Samhällsbyggare förra året? Det är sannerligen inte lätt att bli profet i sin egen hemstad men ditt påstående är direkt korkat, Kristian Pedersen. Ett arrangemang som lockar ideella krafter och stöttas av näringslivet är väl något bra? Och så fina miljöer vi får i centrala Lerum, och de står kvar år efter år med förnyad skönhet (på tal om hållbarhet). Allt detta till en kostnad för kommunen av cirka 700 000 kr årligen. Nu förstärktes det med Grön SFI under året där nyanlända fick lära sig svenska och hjälpa till att göra Lerum vackert – men det kanske Pedersen också är pinsamt? Och Hermodseleverna som fick göra sin praktik? Nej, Pedersen gör bäst i att vara tyst – så att det inte blir mer pinsamt.

 2. De enda som tjänar på denna tvist är advokaterna. Tvisten mellan Kommun och Systemteknik borde publiceras med stora bokstäver på Lerums Torg så alla får ta del. (1) Varför pågår en tvist? (2) Förändring av tvisten under åren (3) Kostnaden för tvisten (som beskattas av Lerumsborna) Att boende i Lerums Kommun ska behöva öppna plånboken varje månad betala extra mycket riksdaler för ingenting är skamligt.

  Lerums Kommun blev överrumplade av dålig analysering, kontroll och förarbete innan man skrev avtal med Systemteknik och nu istället att ta ansvaret att dem har gjort ett fel – så ska man bråka i tingsrätten om någonting man redan har klargjort flera år sedan. En kommunaltjänsteman (troligtvis den som rekommendera Systemteknik) blev sparkad 2015.

  Frågor som borde får svar är…
  Hur kan denna affärstvist (miljonbelopp i advokatkostnader) gagna Lerumsborna?

 3. Dessa pengar borde fördelas mellan tidigare ansvariga politiker Jeryd m fl och de nuvarande toppcheferna som inte har stoppat eländet.
  Varför skall pengarna tas från skola, äldrevård och annat grundläggande för Lerum. Ett annat alternativ är att lägga ned Växtrum som nu bara är pinsamt för oss Lerumsbor, då kanske vi kan spara in en miljon om året i sju år så kan vi ha pengar till advokatkostnaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Stormigt kring faktautställning

Nästa Berättelse

Kompetens i kommuners ledning

Senaste artiklarna