/

Lyckade dagar vid Hillefors grynkvarn

Kvarndagarna gick av stapeln förra helgen vid Hillefors grynkvarn i Stenkullen som lystes upp både av vackert väder och glada besökare.
För första gången arrangerades Kvarndagarna under två dagar i stället för en då årets event genomfördes den 24 – 25 april.

Hillefors Grynkvarn, Stenkullen.
– Det är något vi absolut tänker upprepa. För på det stora hela kändes det väldigt bra i helgen och det var lagom många besökare under de båda dagarna. Det goda vädret bidrog till att folk var på gott humör och det var många som var ute och vandrade längs med Gotaleden som tittade förbi, säger Ingmar Rahm som är ordförande i Hillefors Grynkvarns Museiförening.
– Bland de som hade planerat sitt besök var Håkan Jernehovs fotoutställning ett tydligt dragplåster. För det var i den lokalen vi fick vara mest noggranna så att det inte blev för många människor.
Andra programpunkter under Kvarndagarna var bland annat mobilguidning i kvarnen, industrihistorisk föreläsning av Birgitta Walldenborg, fikaförsäljning, hantverkarbesök, bokförsäljning samt utomhusyoga.
– Och så var det cellospelande elever från kulturskolan här vilket var väldigt uppskattat, säger Ingmar Rahm som tog tillfället i akt och pratade med besökarna om kvarnen från 1890-talet och även informera om verksamheten och planerna på att få igång maskineriet.
– Det är många som undrar hur det går för oss och det var en och annan som verkade intresserad av att engagera sig i föreningen vilket är trevligt.
Vad fick du mer för respons från besökarna?
– En kommentar som vi ständigt får är ”vilket häftigt ställe det här är och vilken fin miljö det är vid den gamla kvarnen”. Det är bara positiva ord vi får höra. Många känner inte till att vi finns här men jag känner mig ganska övertygad över att kunskapen om Hillefors som besöksmål sprids allt mer nu, mycket via ”mun till mun” då man gärna berättar för andra att man varit här.
Museiföreningen öppnar upp grynkvarnen igen helgen efter midsommar och kommer därefter att ha öppet lördagar och söndagar under sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Kommunen toppar rankningen av myndighetsservice

Nästa Berättelse

Högsta betyg för Solkatten

Senaste artiklarna