Lerumsmoderater på fina placeringar i internt provval

Nästa år är det val och Moderaterna har nu genomfört ett internt provval till riksdag och region. Resultatet visar att flera M-politiker från Lerum placerat sig högt på listorna.
– Det känns mycket bra att flera moderater från Lerums kommun har ett så högt förtroende bland regionens övriga medlemmar. Att dessutom själv röstas fram som ett av toppnamnen på båda listor känns såklart extra hedrande. Mitt fokus i valet är uteslutande Lerums kommun men om jag kan bidra till att fler väljer att lägga en röst på Moderaterna i region- och riksdagsvalet så kommer jag såklart ställa upp i båda valen, säger Alexander Abenius (M) i ett pressmeddelande.
Kommunstyrelsens ordförande (KSO) placerade sig på en fjärdeplats i provvalet till riksdagen och på plats tre till regionen. Och även Viktor Lundblad, som var tillförordnad KSO under Abenius föräldraledighet, fick stor uppskattning bland partikollegorna.
– Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet jag kan konstatera att medlemmarna valt mig till plats fem till riksdagen och plats åtta till regionen. Oavsett position arbetar jag alltid för större frihet, mer trygghet och ordning och reda. Detta gäller såväl Lerums kommun som Västra Götalandsregionen och Sveriges riksdag, säger Viktor Lundblad (M).

Viktor Lundblad.
Lerumspolitikern Anna-Lena Holberg:
– Jag känner mig hedrad över att medlemmarna har röstat fram mig till plats nummer fyra på regionlistan. Jag ser fram emot att få fortsätta arbeta för större trygghet, delaktighet och valfrihet – alltid med den enskilda människan i fokus.
Dessutom hamnade Martin Abenius på plats 17 till riksdagen och plats 14 till regionen medan Vincent Nordgren slutade på plats 20 i Moderaternas provval till regionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Insändare: ALLA KOMMUNDELAR LIKA VIKTIGA

Nästa Berättelse

Krönika: Nu har valrörelsen startat!

Senaste artiklarna