//

Krönika: Bara Bach och barock

Mina oförglömliga konserter – varav två i Lerum.

Jag har några oförglömliga konserter i bagaget och i söndags blev det en till. Kammarmusik i Lerum hade engagerat tenoren Leif Aruhn-Solén med musiker från Göteborg Baroque. På barockviolin hördes Fredrik Frohm, Per Bengtsson på barockoboe, Christian Berg på Viola gamba och Yngvild Haarland Ruud på orgel. I förannonseringen hade utlovats en förtrollande konsert och det löftet införlivades verkligen.
Tenoren Leif Aruhn-Solén har specialiserat sig på barockmusik. Han har blivit ett känt namn runt om i världen. Framför allt som evangelist i olika verk av Bach och Händel. Leif har också framträtt i operaroller I USA, Singapore och många städer runt om i Europa. .I Göteborg kan vi höra honom i Göteborg Baroques konserter

I det omväxlande programmet framfördes verk av Bach, Händel och Telemann. Leif Aruhn-Soléns kunniga presentationer förhöjde musikupplevelsen.
Efter den avslutande arian ville applåderna inte ta slut. När publiken till slut tystnat överraskade musikerna med ett extranummer. Jesu bleibet meine Freude;  den tionde satsen ur kantatent Herz und Mund und Tat und Leben (BWV 147) Efter den var inte ett öga torrt.

Det är fantastiskt att Kammarmusik i Lerum kan erbjuda konserter i världsklass!

Mina oförglömliga musikupplevelser:
Kammarmusik i Lerum 17 september 2023 med Leif Aruhn-Solén
Flying Bach 2017, Göteborgs konserthus
Bach med nya ögon 30 april 2010, Berwaldhallen
Modern Jazz Quartet 1988, Dergårdsteatern
Beethovens nionde symfoni 1958, Askersunds stadskyrka

(BWV = Bach-Werke-Verzeichnis)

Lennart Lauenstein
Lennart Lauenstein, chefredaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Den ljusnande framtid…

Nästa Berättelse

Kraftledningarna i Gråbo ska bort.

Senaste artiklarna