//

Kommunbetald reklam

 Är det rätt att den Socialdemokratiskt styrda majoriteten med Centern, Liberalerna och Miljöpartiet utnyttjar sin position vid makten för att låta kommunen betala för sina annonskostnader? Det tycker inte vi Kristdemokrater.

I förra numret av Lerums Tidning var tidningen inklädd med en fyrsidig annons från Lerums kommun där de olika företrädarna från de partier som sitter vid makten i intervjuform berättade om majoritetens budget och deras tankar kring den. Det är bra att kommunen opartiskt informerar om den budget som ligger och de prioriteringar som är gjorda. Det finns ett samhällsintresse som är berättigat för att redogöra för hur våra skattepengar används. Vad som inte är okej är när samhällsinformationen blir en annons för den styrande S-majoriteten som vi skattebetalare i kommunen får bekosta.  Alla partier får ett partistöd som beror på hur många mandat de fått. Det stödet används sedan för att bekosta annonser/samhällsinformation etc inför val och mellan valen. Konekvensen blir en demokratisk snedvridning där majoriteten ger sig själva en större andel partistöd än vad de är berättigade enligt de demokratiska överenskommelser som finns om proportionalitet.
För att sätta den här annonsen i relation konstaterar jag att det för vårat parti skulle krävas ca 1,5 års partistöd för att kunna bekosta en sån här annons.

Vill majoriteten publicera en annons i Lerums Tidning får de bekosta den själva. Det enda rätta här vore att majoritetspartierna tog pengar från den egna kassan för att bekosta sina egna annonser istället för att låta  kommunens invånare betala deras annonser.
Kristdemokraterna i Lerum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Anmälda brott i Lerums kommun

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Pressmeddelande: Lerum Energi expanderar

Senaste artiklarna