///

Jul i bruksorten

Pirater och tomtar ledde skattjaktJul i bruksorten Tollered-Nääs fabriker
Pirater och tomtar ledde skattjakt. Tomtar är Tilde Strömberg och Sandra Forsberg, ansvariga för barngymnastiken i Tollereds kvinnliga gymnastikförening.

TOLLERED För tredje året arrangerades heldagsevenemanget Jul i Bruksorten. Den gamla bruksmiljön kring Nääs fabriker är som ett julkort i sig – även utan snö.
Som vanligt bjöd arrangörerna på ett fullspäckat schema med en mängd olika aktiviteter; grötfrukost, julmarknad, ponnyridning, slöjd, hantverk och öppna konstnärsateljéer. Självaste jultomten fanns på plats för att ta emot barnens önskelistor.
Tollereds historia levandegjordes genom en dramatiserad vandring, med Markus Eriksson och Sven Karlsson i rollerna som fabrikens gamla ägare. En mycket uppskattad historielektion.

Uppskattade blev också Varieté Vagrants uppträdande – humor, musik, trolleri och teater i en och samma föreställning.
Tollereds museum var givetvis öppet under dagen. I Nääs fabrik var det full fart i hotell, restaurang, kafé och butiker.
När mörkret lagt sig över orten tändes ljusen och det var dags för lyktvandring. I Smedjan inleddes kvällen med musikquiz och avslutades med en konsert med brittiska amerikana-artisten Sue Sergel.
TEXT: GITTAN ÖHMAN
gittan.ohman@flodanyheter.se
Klicka för bildspel:


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Julstämning och jubileum

Nästa Berättelse

Finalisterna klara!

Senaste artiklarna