//

Fotoutställning Hedegården

Arrangören Björn Stahre tackas.

Sedan november 2017 har ett 40-tal färgglada fotografier prytt väggarna i Hedegårdens äldreboende. Bilderna är tagna av Lerums fotoklubb och har temat Säveån. Temat har tolkats på olika sätt av fotograferna men bilderna är alla intressanta och har under utställningstiden väckt stort intresse hos boende och besökare. Igenkänningsfaktorn i bilderna är hög.
De boende på Hedegården samt besökare har under utställningstiden beretts tillfälle att fungera som jury, det vill säga att välja ut de bilder man tycker bäst om. I tisdags var det dags att avslöja vinnarna.
Flest röster samlade en symbolikladdad bild av Säveåns början i Vänga, fotograferad av Bengt Sjöstrand. Bengt liksom övriga fyra pristagare premierades med vardera ett presentkort om 400 kronor. Övriga pristagare blev Fred Dinhammar med två bilder; en skickligt fotograferad bild av en kungsfiskare i Säveån och en bild av Säveån i vinterskrud, Ing-Marie Aurell med en bild av Nääs Slott samt Monica Ziegler också med en vinterbild av Säveån i Floda. Priserna har skänkts av ICA Servett, Carlbergs Entreprenad, Ahléns foto, Accentum Juridik AB och Britanniafabiken.
Fotoutställningen kommer att till största delen finnas kvar på Hedegården till i början av juni.
Fotoutställningen har inspirerat Hedegården till att planera en resa för de boende till Vänga Mosse och Säveåns källa. Lerums fotoklubb funderar som bäst på en uppföljande utställning på Hedegården till hösten.
Björn Stahre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Sjukast i Västra Götaland

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Kommunstyrelsen Lerums Kommun 11 april 2018

Senaste artiklarna