Centrumvärdens rapport vecka 48

Måndag
Uppehållsväder, två deltagare VAB-ar (vårtd av sjuka barn). Efter morgonens skräp-rondering i Lerums centrum mötte vi upp Takåsen Företagscenters ägare, Carl-Henrik Spaak. Uppdraget är, häng upp julbelysning i hängrännor utmed Takåsens

Sprit.

byggnader. Efteråt bjöd Carl-Henrik oss alla på god fika hos grannen restaurang Torarica. Eftermiddagen ägnas åt paket inslagning på kontoret. Lerums företagare har beställt massor av presentkort som årets julgåva. Spritningen av risk/kontaktytor såsom handtag, ledstänger, toaletter och hissar i centrum fortsätter.

Tisdag
Mulet med plus 10 grader. Skräprondering och paketinslagningen fortsätter under hela dagen. På eftermiddagen tar vi emot en mindre sändning granris som skall användas för julmarknadsutsmyckning på Bagges Torg. Jag har tillsammans med LISA ( lerum i sysselsättning och arbete) utvärdering av praktikarbetet hos oss med en av våra deltagare. Tiden hos oss gett deltageren god språkträning och att han har trivts hos oss och alla i  arbetslaget.

 Onsdag
Idag har vädret varit mulet, med ca 8grader. Vi började med städning och lövkrattning, därefter utsmyckning av blå plåtlådor som skall bli minibutiker på torget. Vi börjar klä in dem med granris. Vi delar upp oss i två lag, några arbetar med ris på torget, andra med paketinslagning.

Torsdag
Frostig morgon, minus tvågrader. Efter morgonens rondering ägnades dagen åt två huvuduppgifter. De nya containrarna som skall vara säljbodar under julmarknaden kläs in med granris så att de smälter in och bidrar till julstämning på Bagges Torg. Dagens andra stora uppgift var att fortsätta inslagningen av alla de presentkort beställts. Vi avtackar också en av  deltagarna som kommit in på en ny n språket utbildning, för akademiker, för att snabbare komma ut i arbete.

Fredag
Efter morgonens skräprondering fortsätter uppgifterna från igår med containrarna och de kompletteras nu med ljussättning. Inslagningen av presentkorten fortsätter också. Första hemkörningen av varor från fiskbutiken i Lerum görs. På eftermiddagen städar vi våra verksamhetslokaler .

Hälsningar Centrumvärdarna Bengt och Roger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Positiv företagsutveckling i kommunen: många nystartade företag – och fler kvinnliga företagare

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

När börjar massvaccinering i Lerums kommun?

Senaste artiklarna

Bokrean har startat

Förbeställda bokkassar i stället för trängsel i bokhandeln.  Bokrean brukar vara störst