/

Centrumvärdens rapport vecka 42

Måndag
Veckan började med att städa runt torget och stationen. Därefter inleddes veckans projekt att släppa ner ljuset på terrassen runt torget, d.v.s. vi inledde tvätten av plasttaket som sträcker sig runt Bagges torg.

Tisdag
Efter morgonens städning som idag innefattade inte enbart skräp utan även löv fortsatte tvätten av plasttaket. Det är underligt hur mycket skräp av olika slag som samlas däruppe förutom alger och smuts.
Under eftermiddagen genomfördes intervjuer av nya praktikaspiranter, med resultat att vi nästa vecka har glädjen att välkomna en praktikant på heltid. Vi passade också på att städa vår lokal som Lerumsvärdarna utgår från.

Onsdag
Efter den obligatoriska städrundan fortsatte taktvätten, nu vid Solkattens huvudentré ut på torget.
Skräpplockning ner till södra delarna och utmed gångvägen som följer Säveån. Städning av Centrumföreningens kontor( hyr övervåningen ovan restaurang Moset).

Torsdag
Morgonens städrunda följdes av Centrumföreningens frukostmöte där Lerumsvärdarna alltid deltar.
Efter mötet assisterade vi vid tömningen av en lokal i Centrumpassagen där det nu skall komma en ny restaurang. En stunds taktvätt hann vi också med på förmiddagen. Eftermiddagen ägnades åt att ånga bort ogräs med hetvattenånga i stenpartier utmed Göteborgsvägen.
En intervju med en aspirant resulterade i att ytterligare en person ansluter till Lerumsvärdarna kommande måndag.

Fredag
Arbetsveckans sista dag. Hela veckan har varit solig och fin, men nu börjar morgontemperaturerna krypa neråt, och lövfällningen tilltar. Morgonens städning kompletteras med att kratta löv på och runt torget. Taktvätten fortsätter sakta fram. I dag besöktes vi av ett TV-team som gjorde ett reportage på taket och torget. Vi blev också erbjudna kaffe uppe på taket av en av medlemmarna i bostadsrättsföreningen som uppskattade att vi städade utanför hennes fönster.
Eftermiddagen fortsatte vi med att ånga ogräs i stenpartierna och bakom Solkatten.
Ytterligare en praktikant bestämde sig för att ansluta nästa vecka. Det känns som att vi nu håller på att få en robust bemanning och om allt fungerar väl kan vi ta på oss nya och större uppgifter.

Hälsar denna veckas Lerums Centrumvärd Roger Wilhelmsson. (Bengt Helgius ledig)

Centrumgänget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Kaffedoppet firar 70 år

Nästa Berättelse

Säveålaxen hindras vid Hillefors kraftverk

Senaste artiklarna

Bokrean har startat

Förbeställda bokkassar i stället för trängsel i bokhandeln.  Bokrean brukar vara störst