///

Återerövra demokratin – föreläsningar inför valet


Återerövra demokratin
Kusebackastiftelsen arrangerar en föreläsningsserie inför valet. Föreläsningarna kommer att hållas på Skallsjö Prästväg 1 i Floda (f.d. Ljungbergs textil bredvid Equmeniakyrkans secondhandbutik)
Hans Abrahamsson – 16 augusti kl 18.00
Först ut är Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning vid institutionen för globala studier och gästprofessor i Globala politiska studier vid Malmö Högskola.
Hans forskningsområden är internationell politisk ekonomi, Sveriges politik för global utveckling, globaliseringens lokala uttryck, städers roll i den framtida världsordningen, villkor för socialt hållbar stadsutveckling mm.
Hans kommer att tala om “Vår tids samhällsomdaning medför nya utmaningar för den sociala hållbarheten – hur fångas de upp av partipolitiken?”
Svend Dahl – 23 augusti kl 18.00
Svend Erik Dahl, född 1975, är en svensk statsvetare. Svend Dahl doktorerade vid Stockholms universitet 2011 med avhandlingen ”Efter folkrörelsepartierna: Om aktivism och politisk förändring i tre svenska riksdagspartier”.
Fil dr i statsvetenskap och disputerade hösten 2011 vid Stockholms Universitet på en avhandling om medlemmarnas ställning i dagens politiska partier. Svend har skrivit ledare i bland annat Expressen, GP och flera andra tidningar. Svend Dahl är chef för Liberala Nyhetsbyrån. Svend kommer att tala om: Är de politiska partierna representativa för medborgarna?
Jan Jörnmark – 30 augusti kl 18.00
Doktorerade i ekonomisk historia 1993 och är idag docent. Blev utsedd till årets bäste lärare på Handels i Göteborg 1996 och 2006. Föreläser på många företag och offentliga institutioner samt skriver krönikor på Göteborgs Postens ledarsida. Har sedan 1999 medarbetat vid uppdateringar av Nationalencyklopedin och i många år varit medarbetare på GTs kulturredaktion.
Jan kommer att tala om ”Lerum och framtiden”.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Dubbelt Guld till Nääs Hästsportförening

Nästa Berättelse

Tillåtet att grilla på egen tomt

Senaste artiklarna