///

Återerövra demokratin – föreläsningar inför valet


Återerövra demokratin
Kusebackastiftelsen arrangerar en föreläsningsserie inför valet. Föreläsningarna kommer att hållas på Skallsjö Prästväg 1 i Floda (f.d. Ljungbergs textil bredvid Equmeniakyrkans secondhandbutik)
Hans Abrahamsson – 16 augusti kl 18.00
Först ut är Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning vid institutionen för globala studier och gästprofessor i Globala politiska studier vid Malmö Högskola.
Hans forskningsområden är internationell politisk ekonomi, Sveriges politik för global utveckling, globaliseringens lokala uttryck, städers roll i den framtida världsordningen, villkor för socialt hållbar stadsutveckling mm.
Hans kommer att tala om “Vår tids samhällsomdaning medför nya utmaningar för den sociala hållbarheten – hur fångas de upp av partipolitiken?”
Svend Dahl – 23 augusti kl 18.00
Svend Erik Dahl, född 1975, är en svensk statsvetare. Svend Dahl doktorerade vid Stockholms universitet 2011 med avhandlingen ”Efter folkrörelsepartierna: Om aktivism och politisk förändring i tre svenska riksdagspartier”.
Fil dr i statsvetenskap och disputerade hösten 2011 vid Stockholms Universitet på en avhandling om medlemmarnas ställning i dagens politiska partier. Svend har skrivit ledare i bland annat Expressen, GP och flera andra tidningar. Svend Dahl är chef för Liberala Nyhetsbyrån. Svend kommer att tala om: Är de politiska partierna representativa för medborgarna?
Jan Jörnmark – 30 augusti kl 18.00
Doktorerade i ekonomisk historia 1993 och är idag docent. Blev utsedd till årets bäste lärare på Handels i Göteborg 1996 och 2006. Föreläser på många företag och offentliga institutioner samt skriver krönikor på Göteborgs Postens ledarsida. Har sedan 1999 medarbetat vid uppdateringar av Nationalencyklopedin och i många år varit medarbetare på GTs kulturredaktion.
Jan kommer att tala om ”Lerum och framtiden”.
 
 

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Standard miniatyr
Tidigare Historien

Dubbelt Guld till Nääs Hästsportförening

Nästa Berättelse

Tillåtet att grilla på egen tomt

Senaste artiklarna

Sellmans Uti Lerum

Pierre Gustafson är andra generationen av ägare till Sellmans Uti Lerum, Herrmode. Att