Veteranpingis i coronans tid – kompisarna spelar i källaren 

Martin Lindell, 55, svetsare från Stenkullen, ledamot i Lektorps IF bordtennis och själv rutinerad bordtennisspelare.
Trots att Martin bara spelat på veterannivå i sex års tid har han redan hunnit med flera VM och SM. Martin började spela efter en längre tids sjukdom och cancerbehandling. Han behövde någon form av fysisk aktivitet för att komma tillbaka till sitt gamla jag. Det blev pingisen med Lektorps IF, där blev han fast, och sitter som ledamot i styrelsen. Dessutom sköter han webb-tv-sändningarna från alla sammandrag i elitserien för damer på hemmaplan i Gråbo.
Martin Lindell var också anmäld till veteran-VM i Bordeaux 2020 i juni månad men det blev inställt på grund av coronasmittan.
Eftersom Martin inte kan träna på samma sätt nu i dessa coronatider, har han inrett ett rum hemma i källaren med bordtennisbord, riktig spelmatta, uppsamlingsnät och en robot som spottar ut pingisbollar för forehand och backhand i parti och minut.
Det blir en tuff träning i källaren för Martin. Där han också en gång i veckan får en kompis att spela mot, Kalle från samma klubb som också tränar för sig själv i dessa tider.
Nu laddar de upp med hårdträning för att vara i toppform till nästa stora mästerskap i Cardiff nästa 2021.
Text: Tommy Hill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Bröderna Klingberg på hemmaplan

Nästa Berättelse

Nedväxling för stationschefen på Circle K i Floda

Senaste artiklarna

Året som gått

Ett i många delar gott år trots pandemin. Bagges Torg har upplevt