///

TÄVLING Har du skrivit en hitlåt?

lerumshitten_a4_poster
RADIO FLODA 91,4 Nu drar Lerumshitten igång. Ni som är mellan 15 och 25 år gamla, bor i Lerums kommun och som gör musik – skicka in ert låtbidrag före den 2 oktober så är ni med i tävlingen!

Första pris är en inspelning i professionell studio tillsammans med  Thomas Juth, flerfaldig Grammy-vinnare som producerat bland annat Elton John och Paul McCartney.
Det är Mattias Lindeblad, stationschef och programledare på Radio Floda, som håller i tävlingen.
Han uppmanar alla yngre musikmakare i kommunen att våga delta.
– Det gör verkligen ingenting om bidraget är amatörmässigt inspelat, det är låten som räknas. Vilken musikgenre det är spelar heller ingen roll. Vi söker fröet till en hitlåt som producenten sedan kan hjälpa till att förädla, betonar han.
MATTIAS LINDEBLAD HADE själv funderat på någon form av musiktävling i radion när Globalmusix kontaktade Radio Floda för att de ville hitta på något ihop med en radiostation.
–Globalmusix är en musikportal som drivs av två bröder. Där kan unga få hjälp med allt från att lära sig hur man köper en förstärkare till att hitta noter och tabulatur. Brödernas mamma var musiklärare och de brinner för musik. Själva tjänade bröderna sina pengar i plastbranschen men genom portalen vill de göra något speciellt för ungdomar och musik, berättar Mattias Lindeblad.
TÄVLINGEN pågår hela hösten. Fem utvalda bidrag kommer bli presenterade med intervjuer i Radio Flodas morgonshow och via radion kommer allmänheten sedan att kunna vara med och rösta.
Den 4 december hålls finalen på Dergårdsteatern där de tre bidragen som fått flest röster får göra upp om segern i en livesituation.
–Tänk dig vilken chans om du suttit hemma på kammaren och skrivit låtar, att få din låt producerad och inspelad av riktiga proffs i studion! Dessutom kommer vinnarlåten att bli tillgänglig på Spotify och i-Tunes, vilket annars krävs ett skivbolag i ryggen för att kunna erbjuda, säger Mattias.
SÅ DET ÄR BARA att sätta igång! Här nedan och på Radio Flodas webbsida kan du läsa mer om hur tävlingen går till.
Lerumshitten är ett samarbete mellan Radio Floda 91.4, Sparbanken Alingsås, Vuxenskolan Lerum och Globalmusix.
TEXT: GITTAN ÖHMAN
gittan.ohman@flodanyheter.se
[box type=”info”]Lerumshitten 2015
Anmälan:
Gå in på Radio Flodas hemsida, radiofloda.se/lerumshitten, och fyll i formuläret. Mejla sedan en enkel inspelning av den låt du/ni skrivit själva som du/ni anser har störst hitpotential som en mp3-fil till lerumshitten@radiofloda.se.
OBS! Ingen ”proffsinspelning” krävs.
Sista anmälningsdag 2 oktober.
Tävlingen: En jury bestående av professionella musiker, producenter och folk inom musikbranschen väljer ut fem av de bidrag som inkommit som de anser har störst hitpotential, känsla och eget uttryck. Fredagen den 9 oktober presenteras kandidaterna som gått vidare på Radio Floda 91,4.
Mellan den 9 oktober och 27 november kan man gå in på radiofloda.se/lerumshitten för att lyssna på låtarna och rösta på sin favorit. En röst per person/dag.
På fredagarna kommer artisterna/banden i tur och ordning, fram till röstningen avslutas, vara gäster i ”Gomorron Floda – hela Lerums morgonshow” för att presentera sig själva och sin musik.
Finalen: De tre band/artister vars låt fått flest röster får göra upp live i en tävling inför publik och en välrenommerad jury på Dergårdsteatern i Lerum den 4 december. Vid detta tillfälle får finalisterna framföra tre låtar var.
Vinnaren: Bandet/artisten som vinner Lerumshitten 2015 får spela in sin låt i en av norra Europas modernaste studior, Globalmusix Studio, under ledning av producenten Thomas Juth och teknikern Jalle Westergren.
När låten är inspelad och producerad till fulländning kommer den att läggas upp och distribueras via iTunes, Spotify och diverse andra kanaler.
Bandet/artisten kommer även att få hjälp med marknadsföring.[/box]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Nääs stall
Tidigare Historien

STALLET Hoppas på snabb lösning

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Baciller, smuts och kryp

Senaste artiklarna