/

Tillsammanskväll på Ljungviksskolan

I går – 6/12 – var det tillsammanskväll på Ljungviksskolan. Tillsammanskväll är ett projekt som personal, föräldrar och elever på Ljungviksskolan gör tillsammans. Välkomna var elever, syskon, föräldrar, skolans personal och även Lerums Nyheter.

Där var djur, musik, tipspromenad, återbrukspyssel, ansiktsmålning och inte minst återbruksmarknad med kläder, leksaker, böcker och mycket annat. Lerums Nyheters representant fick dessutom en lektion i taekwondo.

1 Kommentar

 1. Tillsammanskväll på Ljungviksskolan!

  Utifrån hur det just nu är i samhället och världen funderade vi på vad skolan kan göra mer än utbildning som är viktigt på riktigt. Det är oroligt i världen och ekonomin utgör en utmaning för många. Skolans yttersta uppdrag är utbildning, men hur kan skolan vara en del i samhället på ett annat sätt. Hur kan vi öppna upp skolan och få människor i Gråbo att göra skillnad tillsammans?

  Vi rektorer var överens om att vi ville skapa en kväll med utgångspunkt i återbruk och i tillsammansanda där allt skulle vara gratis. Vi började med en tanke om en julmarknad av ”ge och ta-format” men kom ganska snabbt fram till att vi ville involvera fler, vi ville ju göra det tillsammans. Det var viktigt för oss att de som ville vara med och bidra skulle få möjlighet att göra det utan begränsningar. Vi skapade en planeringsgrupp med pedagoger och gjorde eleverna delaktiga på olika sätt. Tanken var inte att göra någonting för barn och föräldrar, utan tillsammans med dem, och därför bjöd vi in även föräldrar till en planeringsgrupp. Vi startade en insamling av kläder, leksaker, böcker, inslagspapper samt annat material som planeringsgrupperna önskade få in.

  Under kvällen erbjöds det en ”Ge och Ta” marknad. Vi hade inga begränsningar i vad och hur mycket man fick ta utan vi ville att allt skulle byta ägare och återbrukas. De aktiviteter som erbjöds förutom marknaden var: ett magiskt rum med kluringar och synvillor, ansiktsmålning, skapande julpyssel med återbruksmaterial, sy tygpåsar av gammalt tyg för julklappar som kan användas om och om igen, lekar i idrottshallen, varm saft över öppen eld, pepparkakor, poängpromenad, ponnyridning samt några får man fick klappa.

  En Tillsammanskväll, helt enkelt😊

  Mvh Bente och Robin
  Stolta rektorer på Ljungviksskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Besök av 13 elever från Musikhögskolan

Nästa Berättelse

Jul på Mjörnbotorget

Senaste artiklarna