/

Systemteknikaffären: Några kommentarer

Lennart Wassenius kommentar. Läs tidigare intervju.

-Jag är glad att man nått en uppgörelse och att förlikningen äntligen är klar, dock fyra år för sent.

Lennart Wassenius

Det säger Lennart Wassenius (c), mångårig Lerumspolitiker som tillhör den minoritet av politiker som varit och är kritisk till hur Systemteknikaffären skötts av kommunen.

Han anser att ärendet borde avslutats senast då åklagaren lade ner förundersökningen mot Systemteknik.

– I stället drevs den vidare med advokatkostnader på omkring 10 miljoner för Lerums kommun och Systemteknik. Till vilken nytta?

Enligt Lennart Wassenius så vilar ansvaret särskilt tungt på fd kommunalråden Henrik Ripa (m) och Dennis Jeryd (s) och ,sedan i tisdags, fd kommundirektören Håkan Pettersson.

-Nu har Systemteknik fått fullt betalt för de arbeten man utfört för kommunen vilket visar att Systemteknik haft rätt till 100 procent, säger Lennart Wassenius.

Han är mycket glad för att den press som Systemtekniks ägare Calle Hilmarch varit utsatt för under den utdragna tvisten men bland annat ”kommunalt näringsförbud” äntligen kan släppa.

 

Lennart Wassenius är mycket klar över vad som borde hända i kommunen i Systemteknikaffären:
– Jag förutsätter att kommunrevisionen nu går in och granskar vad som hänt.

Lennart Jonssons kommentar. Läs tidigare intervju.

-Det här är sanslöst.
Orden kommer från Lennart Jonsson, tidigare mångårig kommunpolitiker i Lerum. Han är socialdemokrat men är noga med att hans åsikter om hur Lerums kommun hanterat Systemteknikaffären är han egna.

Lennart Jonsson

Och han har varit och är mycket kritisk till hur det hela har skötts av kommunen.

– Så mycken okunnighet. Tjänstemän och andra har inte haft klart för sig sån´t här fungerar, säger Lennart Jonsson .

Hans engagemang i ärendet grundar sig i att det för honom är en fråga om rättvisa inte om politik.

-Allt gick fel från början då fd kommunalrådet Henrik Ripa (m) lät polisanmäla Systemteknik. Om inte annat så borde man satt stopp för det hela när åklagaren lade ner förundersökningen eftersom det inte gick att styrka något brott, säger Lennart Jonsson som inte skräder orden när vi kommer in på hur Lerums kommun agerade då.
– I stället för att sätta sig ner och prata med Systemteknik så drev man processen vidare genom advokater vilket är ett djävla sätt.
Han ger dock kommunen ett erkännande för att man till slut satte sig och gjorde upp med Systemteknik och på det sättet erkände att man gjort fel.

– Frågan handlade ju om att Systemteknik inte fick betalt för utfört arbete. Nu betalade ju kommunen och erkände därmed, säger Lennart Jonsson.
Men ser inte att någon rättvisa skipats.

– Kommunen erkänner att man gjort fel men står inte för den skada som Systemteknik drabbats av i form av dålig PR, missade arbeten och kostnader för advokater. Detta i en kommun som kallar sig företagsvänlig. Det går inte att uppfatta den som sådan.

Att Lerum kommun lagt ut skattemedel på mer än 7,5 miljoner kronor för advokater i ärendet kommenterar Lennart Jonsson såhär:

– Hantera pengar på det sättet går inte att försvara någonstans.


Text och bild: Tomas Lindblom info@flodanyheter.se

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Pressmeddelande: Lerums kommun och kommundirektören går skilda vägar

Nästa Berättelse

Rättvisande om sjukfrånvaron i kommunen

Senaste artiklarna