////

Restaurangen i Parasollen har stängt

Sussi´s restaurang i Parasollen stängde i måndags. Restaurangen övertogs våren 2019 av företaget Plaza19 AB. Ett familjeföretag som tidigare drivit restaurangen på Stora Lundby Golfklubb.

Sussi´s Restaurang

Kommunen hade under många år drivit restaurangen med årliga miljonförluster.

Restaurangen har alltid varit en samlingspunkt för äldreboendet och en plats där många äldre gråbobor intagit sin mat. Matserveringen har sakta men säkert ökat sin omsättning. Vid årsskiftet erhölls serveringstillstånd för alkoholhaltiga drycker och till sommaren planerades en uteservering.

Coronaviruset slog till och slog ut
Det har varit svårt att få det att gå runt, säger ägaren Tony Nilsson. Men vi var på väg upp när coronaviruset slog till. Nu är det tvärstopp.Kommunen hyr Parasollen av bostadsbolaget FÖRBO. Kommunen hyr i sin tur ut restaurangen.

Tom lokal

Många hyresvärdar har erbjudit sina hyresgäster lättnader i hyran men så har inte varit fallet för Sussi´s restaurang. Hyran ligger på 37 000 kronor i månaden plus moms. En hög hyra som företaget haft svårt att betala hyran redan tidigare. Coronaviruset blev spiken i kistan och det blev nödvändigt med stängning. Om hyran inte kan betalas kan företaget tvingas gå i konkurs. Det innebär att kommunen står där med en tom lokal och förlorade hyresintäkter. Det har inte förevarit någon diskussion om att sänka eller efterskänka hyran för en tid. För Gråbos del innebär det att centrum nu förlorar en restaurang och en viktig träffpunkt för Gråbos äldre.

Text: Lennart Lauenstein

1 Kommentar

  1. Varför hjälper man inte restauranger som jobbar för att få trivsel o umgänge i gråbo och där maten är hemlagad och uppskattad bland alla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Svårt för rörelsehindrade – hissen fungerar inte

Nästa Berättelse

Lerums kommuns coronaåtgärder

Senaste artiklarna