/

Montessoriskolan Floda Säteri växer med ytterligare två förskolor i kommunen!

 

Montessori Floda: Lottis Freme och Christina Bech Foto: Yvonne Savestedt

 

Pressmeddelande: Efter dryga 42 år lämnar Montessorivillornas över sina två förskolor till att ägas och drivas av Montessoriskolan Floda Säteri. Där Montessorivillorna sett utmaningar med att i egen regi fortsätta driva och utveckla verksamheten framåt har Montessoriskolan Floda Säteri ambitionen att växa. Montessoriskolan Floda Säteri och Montessorvillorna har med sina dryga 30 respektive 40 års kunskap om montessoripedagogiken tillsammans gett åtskilliga barn nya kunskaper och förmågor in i livet. När nu drygt ett och ett halvt år efter att samtal inletts och respektive föreningar arbetat för en övergång av verksamhet tar i januari 2024 Montessoriskolan Floda Säteri över Montessorivillornas förskolor i Lerum och Gråbo vilket därmed ger fler barn i kommunen en möjlighet att följa sin skolgång genom verksamheten från ett till och med sexton års ålder. Vi är så glada för att arbetet med verksamhetsövergången resulterar i denna möjlighet, beskriver Montessorivillornas nuvarande rektor Christina Bech och Montessoriskolan Floda Säteris biträdande förskolerektor Lottis Freme som båda arbetat med processen. Barnets resa ut mot världen börjar hos oss.

Montessorivillorna är en idéell föräldradriven verksamhet som består av två montessoriförskolor i villafastigheter som båda grundades 1981, Roteberget i Lerum och Villa Montessori i Gråbo. Verksamheten har i dagsläget ca 66 barn och 20 personal som efter årsskiftet ingår i Montessoriskolan Floda Säteri.

Montessoriskolan Floda Säteri grundades 1992 och är också en idéell föräldradriven verksamhet som efter övertagandet av Montessorivillornas förskolor kommer att bestå av förskolan i Stenkullen. Lerum och Gråbo samt grundskola  (F-9) på Säteriet i Floda. Verksamheten består i dagsläget av en förskoleklass med 23 barn, 225 elever i grundskolans åk 1 – 9 och en fritidsverksamhet med ca 90 inskrivna barn. På förskolan i Stenkullen går 37 barn i åldrarna 1-6 år. I nuvarande verksamhet, driven av Montessoriskolan Floda Säteri finns ca 50 anställda.  I Montessoriskolan Floda Säteris verksamhet går barnen från det att de är 1 år till 16 år och arbetet präglas av en helhetssyn där montessoripedagogiken följer barnen som en röd tråd genom de olika stadierna. Denna möjlighet har nu även barnen i Lerum (Roteberget) och Gråbo.

För mer information om Montessoriskolan Floda Säteri http://www.montessorifloda.se/skolan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Utslängd från Tingsrätten - Front hävdar sekretess

Nästa Berättelse

Restaurang Curry King bjuder på middag

Senaste artiklarna