//

Lerum: Centrumvärdens veckorapport vecka 10

Tisdag.
Gråmulet, plus 3 grader. Vi plockar skräp från Wamme bro till Aspedalen och tillbaka längs båda stränderna av Säveån. Många fimpar utanför restaurang Le-Rum, trotts att vi satt ut plåtburkar med sand i botten. Kanske rökare är dåliga på att träffa rätt? Under eftermiddagen fortsätter vi saneringen av tuggummin på Bagges Torg samt snyggar till runt isbana Baggis.

Onsdag.
Dagen börjar i gråväder o duggregn, men under eftermiddagen kommer vårsolen fram! Vi börjar ta bort julgranarna som är dekoration runt is-rinken Baggis och lämnar granriset på Hultet deponi. På förekommen anledning, sätter vi upp skyltar på ”olämpliga” platser att hundbajs skall plockas upp!! Saneringen av tuggummin fortsätter. Det blir så snyggt. Plockar skräp längs vår patrullväg från Dergårdens Gymnasium ned till Aspedalen och Aludden återtåg via Aspenässkolan tillbaks till Brobacken. Wamme Bro är hela denna vecka avstängd, troligen pga. högt vattenflöde, så det blir att gå runt via Häradsbron för att komma till Dergården.

Torsdag.
En något gråmulen morgon, plus 1 grad, men ändå uppehållsväder. Vi tar ned otillåten affischering vid nedgången till stationen och sopar och plockar upp skräp samt fortsätter med saneringen av tuggummi på Bagges Torg. Hissarna vid Lerums Station är tyvärr fortfarande ur funktion, kommunen hänvisar tillsvidare hissarna längre bort i nya i P-huset. En dam med rollator, jag mötte i Solkatten, frågade lite på skämt om handlarna på Bagges torg stängt hissen för att hindra oss gamla att åka till Allum! Härligt med humor. Tyvärr var hon ledsen då hon har väntande väninnor i Partille.  Jag själv halkade idag omkull på en ramp till ett miljörum, en brist som jag redan i december anmält som stor halkrisk men ännu ej åtgärdats. Nu gick det bra, endast lätt blodvite och blåmärke, men vad lätt det är att halka på blöta och slemmiga träramper och trädäck.

Till sist här ett tips om bra avsedda affischeringsplatser utomhus runt Lerums Centrum: Aspedalen rondellen, Aspenäs Aspevallen, Tingshuset, Bagges Torg.

Bengt Helgius

Centrumvärden Bengt Helgius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Efterlängtad fiskaffär.

Nästa Berättelse

Krönika: Ni gjorde rätt!

Senaste artiklarna