//

Insändare – systemteknikaffären

Efter krönikan om Systemteknik mottog FlodaNyheter följande brev:
Hej
Vill bara förtydliga från min horisont nu när min dotter blev omtalad i artikeln. Hon är en vuxen människa, väldigt duktig ventilatör och var anställd i Systemteknik innan Lerums kommun slöt avtal med dem. Jag hade inget med avtalet att göra. Och hon är en montör bland andra montörer och jag hade inget med dem att göra.
När jag kom till jobbet en dag  i oktober 2014 och fick vi reda på att det skulle bli ett möte med dom högre cheferna på samhällsbyggnadskontoret på morgonen. Där meddelades det att man skulle polisanmäla Systemteknik. När mötet var över, ville man att jag skulle vara kvar i rummet. Cheferna lät meddela att dom ämnade stänga av mig för jäv? Det berodde på att min dotter jobbar på Systemteknik. Man tog min telefon och mina nycklar och jag fick gå hem. Jag fattade ingenting? Jag jobbade på samma sätt som mina arbetskamrater och jag hade inte fått några påpekande på mina fakturor i den interna kontrollen, som vi hade 2 gånger per år. Bara för att hon jobbar där?
Sen var jag avstängd under hösten utan någon förklaring förutom två konstiga snabba träffar där man sa innan, att det skulle handla om en sak, men sen handlade det om något helt annat när mötet var. Jag mådde väldigt dåligt med högt blodtryck och deprimerad. Jag påtalade detta men man brydde sig inte.
Sen en dag i december ringde X på personalkontoret och sa att de ville att jag skulle komma ner till kommunhuset för att man ville diskutera min framtid. Äntligen tänkte jag, nu skall det väl få ett slut. Och det fick det!
Jag kommer in i rummet och man lägger fram två dokument framför mig, i det ena stod det att jag skulle bli uppsagd och i princip inte få någon mer lön från kommunen direkt. I det andra stod det att jag sa upp mig själv och jag skulle få lön i tre månader. Gick jag ut ur rummet skulle det första dokumentet gälla.  Enligt mig var hela den här hösten ett enda välplanerat sätt att få fram en person som man kunde skylla på och sedan göra sig av med honom. Det var bråttom då alla de här människorna skulle sluta sina tjänster efter att dom var färdiga med mig. Jag stämde kommunen, men jag mådde så dåligt över min situation så att jag ingick en förlikning med dem istället för att hamna i Tingsrätten
Jag blev kallad till förhör av polisen och för första gången så var det några som var intresserade av hur vi jobbade mot entreprenörerna och beslutsgången i kommunen. Och det slutade med att polisen och åklagaren sa till mig, att jag inte har gjort nått fel som dom kunde se, och då kändes det skönt.
Jag har jobbat i över 30 år i kommunen och jag har varit stolt över Lerums kommun och trodde att jag skulle få jobba där till pensionen. Men nu drabbade detta inte bara mig utan hela min familj så vi orkade inte bo kvar i kommunen utan vi flyttade från kommunen där min släkt har bott sen åtminstone 1700 talet
Jag är ledsen för att jag kom i vägen för karriärklättrare och självgoda människor och detta har rivit stora sår i mig, och jag kommer aldrig över det helt.
Fd kommunanställd

2 Comments

  1. Du följde väl bara dom regler och direktiv som fanns inom sektor samhällsbyggnad för hur beställningar skulle ske. Båda mellancheferna på sektor samhällsbyggnad hade vetskapen att din dotter var anställd på Systemteknik när avtalet 2010 tecknades. Om dom hade ansett att det förelåg en jävsituation så borde dom vid denna tidpunkten agerat så troligtvis har man konstaterat att det inte föreligger någon risk för jäv, detta är bara en efterhands konstruktion för att skydda vissa personer
    samt bli av med duktig personal som vågar ifrågasätta saker.
    Ingemar från Göteborg

  2. När du mötte X och Y för att prata framtid,var inte din/dina chefer med och stöttade dig?
    Jag förmodar att de var de som dragit upp riktlinjerna för hur du skulle jobba.
    Undrar Josef K. på Systemteknik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Lennart Lauenstein
Tidigare Historien

Krönika: Följetongen Systemteknik

Nästa Berättelse

Landmärke försvinner

Senaste artiklarna