/

Hur få dos 2?

Torsdagen den 29 april (vecka 17) en fick jag min första vaccin dos som var Pfizer i Kyrkstugan vid Stora Lundby kyrka. Vid samma tillfälle fick jag reda på att jag skulle få min andra dos 6 veckor senare, men jag fick inget datum och tid för dos 2.

 Vecka 22 fick jag så äntligen ett brev från Gråbo vårdcentral som informerade om att jag var bokad lördagen den 12 juni för att få min andra dos. Eftersom vi den helgen är i Stockholm för att fira nära anhörigs student, så ringde jag för att ändra tiden vilket brevet informerade om att man kunde göra. När jag ringer för att omboka får jag reda på att studentfirande inte är en giltig orsak och att jag inte får byta eller ändra tid. Men får telefonnumret till hennes chef som har samma budskap, studentfirande är inget giltig anledning för att ej få sin andra dos.
Hon informerar också om att jag visste att jag skulle få dos 2 efter 6 veckor, när jag upplyser om att det är 6 veckor på torsdagen den 10 juni, så har hon ingen kommentar.

 När jag frågar om det inte är fler som hört av sig för att ändra tid så får jag beskedet att dom inte har någon som följer upp detta så hon vet inte om fler har ringt i samma ärende.
Jag informerar om att jag kan komma när som helst och med kort varsel, men får bara beskedet att dom inte har någon som administrerar ombokningar.
Jag ger då upp och försöker boka via 1177.se tid hos annan vårdinrättning i Västra Götaland.
Hittar en tid på Nol vårdcentral som jag bokar. Men dagen därpå får jag ett SMS som säger att min tid är avbokad då deras vaccin är avsedd för de som vaccinerades i Nol tidigare.
Frågan kvarstår, hur få dos 2?

Anders Rockmyr

2 Comments

 1. Bättre fråga är varför du var så dum och förgiftade dig själv med dos 1.

  Detta är ett stort experiment med en outredd substans.

  För en förkylning/influensa.

  Det är mest utlänningar och folk som dumt nog redan förgiftar sig med t.ex. blodtryckssänkare som gått bort.

  Jag avråder strakt från detta nödgodkända preparat.

  • Tur att du är Civilingenjör och inte medicinare.
   Var och en är bra på något, medicin är inte din grej.

   Och till dig Anders R, sjukvården har tillräckligt att göra för att, utöver sina vanliga sysslor, vaccinera vår befolkning. Du prioriterade en studentuppvaktning framför att få din andra dos. Det finns helt enkelt inte resurser att tillmötesgå allas önskningar, vården har viktigare prioriteringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Indiska restaurangen i Parasollen

Senaste artiklarna