///

Förslaget om att ersätta loggan med Oxen är nu på toppen

Med 779 röster ligger förslaget om att ersätta trasan med oxen nu på första plats bland e-förslagen, vad avser antalet avgivna röster.  Detta trots  att det återstår 6 veckor innan röstningen avslutas. På andra plats ligger förslaget om utformning av permanent fiskeväg för laxar förbi kraftverk, som fick 585 röster. På tredje plats, med 370 röster, ligger förslaget att bygga ut strandpromenaden runt Sävelången.

Rösta här.

15 Comments

 1. Snälla Lokalpressen, att visa den hemska bilden på oxen gör att fler röstar emot. Originalet är en helt annan oxe. Tyvärr har jag inte kvar den digitalt utan bara som dekal. Jag vet vem som har förstaoriginalet men om kommunen letar i källararkivet så finns den absolut, men det vill man väl inte!

 2. oxen m tungan hängande är total katastrof, trasmattan är samma men bättre än oxen, berätta vad oxen står för snälla?

  • Oxhuvudet kommer från oxen i Vättle härads sigill från 1500-talet. De tre löven syftar på de enheter som bildade kommunen 1969. På grund av viss oenighet om utformningen blev vapnet inte antaget och registrerat förrän 1982.

 3. Behåll väven, skippa kossan!
  När jag flyttade till Lerum för tolv år sedan tyckte jag att kommunens logga var riktigt cool. Det tycker jag fortfarande. För mig symboliserar den framåtanda, nytänkande, mångfald, samband, relationer, vatten, skog. Byt inte ut den mot en tråkig gammal ko.

 4. Lerum är en kommun där människor från vitt skilda verksamheter arbetar och lever tillsammans. Här finns naturligt problem och utmaningar som vävs samman till konstruktiva lösningar i en växande kommun med ambitioner inför framtiden. Behåll den nuvarande snygga loggan och använd pengarna till verkliga problem.
  Lerum-mer än bara kohandel

  Lerum-mer än bara kohandel.

 5. Röstar på att återta gamla loggan. Har alltid sett att trasan visar på en trasslig kommun. Synd att dom slängde bort så mycket pengar för att visa Lerums kommun som en trasa. Nu får kommunen och andra som ville ha trasan bita i det sura äpplet och slänga ut nya miljoner för ändringen igen

 6. Har många gånger vid besök från landet i övrigt fått frågan varför man marknadsför vår vackra kommun med det
  nuvarande kommunvapnet som för en utomstående verkar obegripligt. Dåvarande kommunledning valde att satsa
  kommunens pengar på det nuvarande garntrasslet istället för att använda pengarna på något annat prioriterat område.
  Häpnadsväckande!

 7. Jag tycker att den nuvarande loggan, den så kallade trasan ska vara kvar. Det kostade si o så många miljoner att ändra förra gången. Dom pengarna kan användas på bättre sätt. Behåll trasan.

  • Håller med! Finns så mycket bättre att lägga skattepengarna på!!! Dessutom är den ju färggrann och härlig💕

 8. Lek med tanken att det går igenom. Grafisk profil ska bytas. Det är många miljoner och sen alla brunnslock som ska få ny logga. Spännande!

 9. Självklart ska oxen användas. Trasan är ful och verkar som den är gjord på en idé från ett förskolebarn, men sammtidigt, tras loggan symboliserar ju hur trassligt det kan vara och bo och verka i Lerum

 10. Hej jag är nyfiken på vilken svamp som åts på mötet för utformningen av trasmattan. Var det toppslätskivling?
  Frågar åt en vän.

 11. Ja jag vill att vi börjar använda kommunvapnet igen.
  Den är historisk med wättlehärads oxe ihop med de tre socknarna Lerum, Stora Lundby och Skallsjö som representerar de tre gyllene eklöven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Debatt: Varför sjunker politikernas kvalitet?

Järnväg
Nästa Berättelse

Debatt: Varför investera 150 miljarder i en ny järnväg?

Senaste artiklarna