///

Folkfest på Bagges Torg

 

Torget full med åskådare.

Aldrig tidigare har så många varit samlade på BaggesTorg. En av åskådarna trodde att kanske Lerumsfesten dragit fler. Enligt arrangörerna uppskattades antalet åskådare till nära tusen. Redan efter lunch började de första att samlas och en äldre dam säkrade en plats redan klockan ett.
Daniel Liljebladh ställer ut stolar.

Snabba ryck
Bakom arrangemanget står Solkattens och utvecklingsbolagets ledning – Magnus Kroon och Daniel Liljebladh. Efter vinsten mot Mexico den 27 juni kläcktes den galna idén att visa matchen på storbildsskärm på Bagges Torg. På bara sex dagar skulle arrangemanget ordnas. Bara att få fram ett polistillstånd på den korta tiden var en prestation. Sen skulle det fixas sponsorer – att hyra en storbildsskärm är inte gratis. Medarrngörer är Lerums kommun, Lerum Energi, Lerums Centrumförening, Radio pE20, Jernbruket, Systemteknik och NyföretagarCentrum.
Effektiv marknadsföring
Arrangemanget annonserades via Facebook, FlodaNyheter och Radio pE20 och budskapet fick en snabb spridning på framförallt facebook. Flera göteborgare valde Lerum framför Ullevi.
Lokalt ägande
Lokalt ägande ger liv åt ett torg. Magnus Kroon och Daniel Liljebladh har sitt kontor i Solkatten och möter varje dag besökare och butiksinnehavare. I går syntes en av delägarna vattna blommorna runt Solkatten.
En av Solkattens delägare vattnar blommor.

Det lokala ägandet medför ett engagemang som är en förutsättning för ett livaktigt torg. Flera handlare som FlodaNyheter talade uttryckte sitt gillande över de nya ägarna och inte minst fotbollsarrangemanget.
 
Kvartsfinal på lördag
När det stod klart att Sverige gått vidare till kvarsfinal tog Solkattens ledning snabbt beslutet att även sända kvartsfinalen. På lördag är det alltså dags igen för en ny folkfest på Bagges Torg.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Protokollen tillbaka på kommunens hemsida

Nästa Berättelse

Djuren under kraftledningen har fått namn

Senaste artiklarna