//

Brand i industrilokal i Gråbo

Efter midnatt, närmare bestämt några minuter efter ett, började det brinna i en industrilokal på Lekstorps Industriväg i Gråbo. Räddningstjänst var snabbt på plats. Redan fem minuter efter larmet anlände den första brandbilen.
Flera av företagen har övervakningskameror. – På filmerna ser vi två maskerade människor som krossar fönstret och kastar in ett brinnande föremål, säger en av företagarna.

Industrilokalen i Gråbo

Lokalerna är utrustade med automatlarm som går direkt till SOS-alarm. Det var strax efter klockan 01.10 som SOS Alarm fick larmet. Räddningstjänsten ryckte med tio enheter.
Räddningstjänsten jobbade snabbt och effektivt. Redan efter några minuter hade de branden under kontroll. Spridningsrisken var stor. I en av grannlokalerna fanns stora mängder grillkol.
– Räddningstjänsten gjorde ett fantastiskt jobb, säger en företagare som snabbt var på plats. Jag fick SMS-larm 01.08, samtidigt som SOS-alarm.

Polisen utreder mordbrand
På filmerna går att se att förövarna först rekognoserar. Därefter åker de iväg och återkommer efter ca 10 minuter med bensindunkar. Det är troligt att de fullt dunkarna på någon av de närliggande mackarna. Även där finns övervakningskameror.
Ingen person har kommit till skada, men det blev rökskador i lokalen och även i angränsande lokaler. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Brottsstatistik Lerums kommun – anmälda brott

Nästa Berättelse

Tidigare kommunanställd dömd

Senaste artiklarna