Rackartygaren Jimmy Olsson med ett gäng killar från Stenkullen.
Rackartygaren Jimmy Olsson med ett gäng killar från Stenkullen.

FLODA/STENKULLEN Jätteroligt! Så lät det samlade omdömet från ungdomar och familjer efter helgens actionsportevent.
Fika bör man. Elin Ribb besökte Floda med familjen.
Fika bör man. Elin Ribb besökte Floda med familjen.

Femkampen med Rackartygarna på lördagen lockade ett tusental besökare som också kunde njuta av uppvisningar och massor av prova-på aktiviteter.
Kampen startade vid Novahallen med miniBMX-race i terrängen, crazycars, skateboard och kickbikes. I Herrgårdsbacken driftade BigWheel-cyklarna ner mot Floda Torg. Femkampen gick vidare i Sävelångens vatten med stora waterballs, för att avslutas med studsmattor i centrum.
Rackartygarna var inte bara proffs på akrobatik och imponerande actiontricks. De hade också väldigt bra hand med alla ungar. Många har dem som idoler och det blev en hel del autografskrivande.
Joel från Floda visade glatt upp armarna, fulla med Rackartygarnas namnteckningar.
-Jag fick allas, utom Alex. Han kunde inte komma, han har för mycket att göra just nu.
Joel
Joel. “Jag fick allas utom Alex”.

Joel själv har ett halvår kvar tills han fyller 9. För att delta i femkampen var man tvungen att vara 9 år fyllda och köpa ett kuponghäfte för 150 kronor. Då fick man välja fem grenar av sju möjliga att delta i. En helt rimlig kostnad tyckte de föräldrar som FlodaNyheter.se talade med. Två slutsålda lopp med totalt drygt 150 deltagare gick under dagen. Alla resultat sattes senare upp i butiken Knattityds skyltfönster, tillsammans med Rackartygarnas resultat så att deltagarna kunde jämföra.
Även för dem som inte ville tävla var det en höjdardag med mycket rörelse, musik och folk. På torget var det full fart med bland annat grillade hamburgare från grönsaksaffären och charken.
SÖNDAGENS AKTIVITETER i Stenkullens actionpark handlade om kickbikes. Den hemlige gästen var Helmeri Pirinen från Finland, en internationell stjärna inom actionsporten. Även han fick skriva autografer på löpande band, vilket han gärna gjorde.
-Förra helgen var Pirinen i Moskva och tävlade. Nu är han här i Stenkullen, det är ju lite kul, tyckte Fredrik Nauclér, ägare till Knattityd och arrangör bakom eventet.
Hela arrangemanget har flutit på bra tycker han.
-Några praktiska problem blev det förstås att lösa under gårdagen, eftersom det var första gången vi genomförde det här. Men vi har fått väldigt mycket positiv feedback från alla håll.
Han passar på att berömma Rackartygarna för deras fina sätt att bemöta alla barn och ungdomar de mötte.
-De fick väl skriva tusen autografer och var lika glada och trevliga mot alla från början till slut.
För att genomföra actionhelgen har Knattityd fått stöd från sponsorer och hjälp av lokala föreningar som Lerums skateboardklubb och Knattityds egen kickbikeförening AP SK. Lerums BMX-klubb lånade också ut provcyklar och hjälmar.
-Vi är helnöjda med det här. Nu skulle man bara behöva sova lite, säger Fredrik Nauclér och skrattar.
TEXT & BILD: GITTAN ÖHMAN
gittan.ohman@flodanyheter.se
Klicka för bildspel:

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Genmäle: Systemteknik kommenterar FlodaNyheters artikel

Nästa Berättelse

Ny ansvarig i Floda BID

Senaste artiklarna