Tre till riksdagen
//

Tre till riksdagen

Lerums kommun får tre riksdagsledamöter – Helena Gellerman (L) från Lerum, Aron Emilsson (SD) från Gråbo och Alexander Christiansson (SD) från Gråbo.
Helena Gellerman är civilingenjör. Politiken har gått i arv. Mamma Kerstin Gellerman, riksdagsledamot och kommunpolitiker i Lerum, och pappa Olle Gellerman, var bland annat politisk redaktör på GP och kommunpolitiker.

Tre till riksdagen
Helena Gellerman

Efter 12 år som fritidspolitiker i kommunpolitiken tar Helena nu steget till Riksdagen. Förändringar inom transportsektorn samt utbildning/forskning är viktiga områden för henne. Hon har arbetat internationellt inom fordonssektorn i 30 år och sista åren fokuserat på självkörande bilar. Hon är övertygad om att utvecklingen inom detta område kommer att på ett genomgripande sätt förändra samhället genom t.ex. ökad personlig rörelsefrihet, förändrad arbetsmarknad samt möjlighet att bygga fler bostäder centralt.
Aron Emilsson, bosatt i Gråbo, utbildad i statsvetenskap och kulturarvsfrågor med en fil kand  vid
Tre till riksdagen
Aron Emilsson

Göteborgs universitet. Riksdagsledamot sedan 2014. Ledamot av kulturutskottet, suppleant i Miljö- och jordbruksutskottet och ledamot av Nordiska rådets svenska delegation.
Emilsson är sedan 2014 även ledamot av kyrkomötet tillika gruppledare.  Kulturpolitisk talesperson för SD.
”Kultur är viktigt i alla organisationer, från familjer till nationer, i och med att kultur är grunden för kommunikation är kulturen det kitt som håller oss samman. Att ignorera svensk kultur är att bädda för splittring och rotlöshet. Det är därför hög tid att svensk politik uppvärderar svensk kultur.” Ur debattartikel i GP.
Alexander Christiansson, bosatt i Gråbo. Har bakgrund  från olika branscher inom näringslivet och, senast från detaljhandeln. Har arbetat med ledarskap, marknad och försäljning.
Politiska uppdrag: Ordförande i SD Lerum. Ledamot i kyrkomötet. Ledamot i stiftsfullmäktige. Ledamot stiftsstyrelsen.
 
 
 

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Tre till riksdagen
Tidigare Historien

Kommunfakta: Fler lägenheter byggs

Tre till riksdagen
Nästa Berättelse

Nya kommunfullmäktige

Senaste artiklarna

Tre till riksdagen

Efterlysning

Till Åke, Gunnar, Lukas, Martin och Göran. Ni skriver regelbundet kommentarer till