//

Tjuvstart på påsken på Floda Torg

 
Solen sken med varma härliga vårstrålar ner på Floda Torgs stora påskfest. 350 förskolebarn hjälptes i fredags åt att klä den stora björken till ett gigantiskt påskris. Tillsammans med Floda BID gjorde handlarna på torget lördagen till en riktig påskfest.
IMG_5406

Nytt för i år var den fina påskkycklingen som gick runt på torget och gav alla barn varsin klubba och såklart en jättegosig kram om de ville ha. Och det var många barn som var modiga och passade på att få sig en riktig påskkram.
IMG_5404

Maria Dalblad tillsammans med påskkycklingen
Maria Dalblad tillsammans med påskkycklingen

Maria Dahlblad som engagerar sig mycket i Floda BIDs olika projekt att göra Floda till ett levande torg och stad berättar att Påskkycklingen gärna vill ha ett namn. Det är tänkt att hen ska komma tillbaka varje påskfest och nu vill de ha hjälp att namnge Flodas egen kyckling.
Hjälp Floda BID att namnge kycklingen, gå in på Floda Nyheters sida på FB och kom med förslag. https://www.facebook.com/FlodaNyheter.se/?fref=ts
På torget hade också nytillskottet Gobi Sushi som egentligen öppnar 1 april tjuvstartat dagen till ära och bjöd på Miso soppa, Dumplings och en kryddstark sallad. Unossons grillade korv så det rykte om det, kön ringlade sig lång över hela torget för att få sig en korv i magen. Café Floda by Sävelången och Jernbruket öppnade upp portarna och bjöd på uteservering denna soliga härliga dag. Och övriga handlare lockade till sig besökarna som kom förbi.
Det bjöds på musik i olika omgångar, först av kören “Unga gunget” och lite senare stråkorkester och blockflöjtstoner från  eleverna på Kulturskolan. Däremellan bjöds det på trolleri.
Många barnfamiljer valde att avsluta sin dag med en tur till den omtyckta lekparken Spindelskogen som ligger så otroligt vackert längs med Sävelången. Vi avslutar med ett färgsprakande fotogalleri från den lyckade Påskfesten på Floda Torg.
Text och Bild: Josefine Myrhill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Dagens Industri på Öijared

Nästa Berättelse

Lax, havsöring och ål släpps vidare i Säveån

Senaste artiklarna