/////

Seniormässa på Dergården

SENIORMÄSSA Imorgon, lördag 24 oktober, är det dags för Seniormässan i Dergården. Fokus ligger på teknik, säkerhet, hälsa och kultur. Kort sagt, ökad livskvalitet för 65-plussare.
Allt fler äldre bor kvar i hemmet och det allt längre upp i åldrarna. För att bibehålla eller öka livskvaliteten för denna grupp finns en rad hjälpmedel och aktiviteter.
– Vi vill informera om vilka val och möjligheter det finns att få hjälp och stöd från samhället för dem som bor kvar hemma, säger Barbro Ringhage, kommunens förebyggande enhetssamordnare på stöd och omsorg.
Hälsofrämjande
På plats i Dergårdsfoajén under lördagen kommer att finnas representanter från kommun, föreningar och olika hälsofrämjande företag. Brandmyndigheten och polisen ger säkerhetstips för äldre i hemmet. Musikterapeut Maria Collinder ska berätta om kopplingen mellan musik och hälsa.
– Tidigare varianter av mässan har handlat mycket om säkerhet och teknik, nu vill vi också slå ett slag för kulturen som bidrar till att man mår så mycket bättre. Det kommer också att handla om kost och träning, säger Barbro Ringhage.
Kören Trivselkören står för underhållningen på mässan och fotografen Mikael Madenfalk berättar om och visar sina bilder från Säveån.
Ny teknik
– Ny smart teknik kan bli ett stöd i vardagen. Därför kommer en utbildare och berättar hur en iPad kan användas till annat än nöje, säger Barbro Ringhage.
Mässan är kostnadsfri för besökarna och riktar sig framför allt till dem som är 65 år och uppåt.
– Det är viktigt att de som bor kvar hemma kan känna sig självständiga men också trygga och säkra i hemmet. Det handlar om livskvalitet, konstaterar Barbro Ringhage.
TEXT & BILD: GITTAN ÖHMAN
gittan.ohman@flodanyheter.se

Träffpunkten på Stallbacken i Tollered firar 25 år.
Musik och social samvaro då en av kommunens träffpunkter, Stallbacken i Tollered, firade 25 år. Arkivbild

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Ebbe och Floda logo © Per Myrhill 2015
Tidigare Historien

EBBE och FLODA

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Ridverksamhet på gång

Senaste artiklarna