Ryttarföreningen hotas av konkurs
//

Ryttarföreningen hotas av konkurs

Nääs ryttarförening och ridskola varslar om att man ställer in betalningarna. Än så länge är ingen formell konkursansökan inlämnad men både banken, kommunen och ackordcentralen är informerade om situationen.
Skulderna uppgår i dagsläget till ungefär 200 000 kronor.
-Det är inga jättestora skulder men styrelsen vill ta sitt ansvar och flagga för problemen, säger Jerker Mattson, ordförande i föreningens styrelse.
Den största fordringsägaren är banken.
-Men de har bett oss vänta något med konkursansökan, de tror att det inte ska behöva gå så långt, säger Mattson.
Visserligen går ridskolans ekonomi ihop, men en av orsakerna till problemen är att föreningen arrenderar lokaler och mark av en privat stiftelse – August Abrahamssons stiftelse, Nääs – och ryttarföreningen och hyresvärden är inte helt överens om hyreskontraktets utformning.
Lerums kommun har ingen möjlighet att hjälpa föreningen med de akuta problemen. Däremot håller sektor lärande på att titta på möjligheterna att dels hjälpa Nääs ryttarförening till ett bättre hyresavtal, dels hur de skulle kunna förbättra lokalerna som är i behov av renovering.
-Men då krävs också att vi först säkerställer att det är värt det och att föreningen klarar avtalet även i framtiden, säger Annika Sjöberg, sektorschef på sektor lärande.
TEXT: GITTAN ÖHMAN
 
 

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Ryttarföreningen hotas av konkurs
Tidigare Historien

Ber föreningen om ursäkt

Ryttarföreningen hotas av konkurs
Nästa Berättelse

Kommunalråd i Lerum: Eva Andersson, C

Senaste artiklarna

Ryttarföreningen hotas av konkurs

Kommunen lyssnar

Efter det att grusgropen spärrades med stora stenar har Gråborundan inte kunnat