//

Pressmeddelande: AF och Kynningsrud har förvärvat mark i attraktiva Floda

Pressmeddelande: AF och Kynningsrud har förvärvat mark i attraktiva Floda för att tillsammans utveckla 200 till 300 nya bostäder på bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg. Kommunen har lämnat positivt planbesked och arbetet med detaljplan för projektet kan starta.

– Vi ser redan ett stort intresse från boende i Floda och ett ökande intresse från unga familjer i Göteborgsområdet att flytta till Floda, där de kan hitta en bostad till rimligt pris och fortfarande ha nära till jobbet i Göteborg, säger Hans Östling, regionchef i AF Projektutveckling.

De nya bostäderna byggs på den s k Växthustomten strax söder om Floda centrum, nära service, kommunikationer och vacker natur.

– Bostadsområdet får bekvämt gångavstånd till Floda centrum med sitt serviceutbud och sin pendeltågstation. Det ligger också i direkt anslutning till fina strövområden utmed Sävelången och bort mot Nääs slott. Här kommer man bo bra och bekvämt, säger Olof Olausson, vd för Kynningsrud Bostäder.

Det 27 000 kvm stora området, där man tidigare bedrivit blomsterodling i växthus, har förvärvats av AF Projektutveckling och Kynningsrud Bostäder, som ska utveckla och bebygga området. Nu påbörjas planeringen av de nya bostäderna tillsammans med Lerums kommun och övriga intressenter.

– Det är ett mycket intressant område som ligger strategiskt bra till i Floda. Kommunen har lämnat ett positivt planbesked och ser stora möjligheter för bostadsutveckling. Vi ser fram emot det fortsatta arbetet och önskar Kynningsrud Bostäder och AF Projektutveckling välkomna till Lerums kommun, säger Eva Andersson (C), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

AF Projektutveckling utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter. I nära samarbete med kommuner och partners tar vi oss an både omfattande stadsutvecklingsprojekt och enstaka kvarter eller byggnader. AF Projektutveckling är en del av norska AF Gruppen. I Sverige har AF 800 medarbetare och omsätter 3,6 miljarder SEK. 

Kynningsrud Bostäder utvecklar bostäder och bostadsområden – och alltid med kundens behov i fokus. Bolaget ingår i norska Kynningsrudgruppen, med 400 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljard SEK. Varje dag arbetar vi med att lyfta högt, bygga hållbart och förvalta förnuftigt över hela Norge och Sverige, hela tiden med visionen ”Glädjen är att vara till nytta”. Kynningsrud är det gröna alternativet!

1 Kommentar

 1. Varför detta självskadebeteende hos vår politiker och särskilt Andersson?

  Fler människor kostar bara pengar och sociala spänningar och trängsel.

  Kommunens politiker skall väl verka för dem som redan bor här, inte oidentifierade Göteborgare?

  Detta är ett pyramidspel, en tro att man måste bli fler för att balansera budgeten.

  Det är arbetstillfällen och inte invånare som skall komma till kommunen.

  Floda-Torslanda eller Floda-Sisjön är orimligt lång pendling.

  Skulle vara intressant att veta hur Andersson resonerar. Fast hon har nog inte tänkt efter alls, tycker bara det är kul att något händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Debatt: Varför är sjukvården så nära kollaps?

Nästa Berättelse

Viktigt att starta företag på rätt sätt

Senaste artiklarna