/

Nya begravningsbyråer

Två nya begravningsbyråer öppnar i Lerums kommun. Båda är lokaliserade till Floda. Lilium Begravning etablerar sig på Floda torg och hade invigning den 4 december. Nybergs begravningsbyrå på Högsboholmsvägen i Floda startade den 1 januari.

Anna-Carin Lansenfeldt-Delbert

Lilium Begravning
Lilium Begravning drivs av Anna-Carin Lansenfeldt Delbert i centrala Floda, i en lokal med utsikt över Säveån.
– Vad kommer det sig att du startar en begravningsbyrå.
– Jag har ju jobbat på två lite större byråer – Fjällmans och Gillis Edmans – men nu kände jag att jag ville prova mina egna vingar själv. Jag vill jobba lite närmare de anhöriga. Sen finns det ingen begravningsbyrå här i Floda, men jag räknar med att arbeta i hela Lerum med kranskommuner.
– Det är väl svårt att klar allt själv?
– Jag ombesörjer allt kring begravningen men samarbetar ju självklart med andra. Det är med florister, jurister mm fl. Det handlar ju om boupteckningar, testamenten och mycket annat.

Nybergs begravningsbyrå

Annelie Nyberg

– Efter många år som sjuksköterska inom ambulanssjukvården är det nu dags att ta nästa steg, säger Annelie Nyberg. Jag har arbetat i många år inom ambulanssjukvården.
– Varför begravningsverksamhet?
– I samband med att min pappas fru gick bort fick jag kontakt med begravningsverksamheten och även i mitt arbete inom ambulanssjukvården hade jag ofta kontakt med begravningsbyråer. Jag känner att inom det område kan jag göra en insats. Jag har tänkt fram och tillbaka på det är och till slut mognade det fram att det är inom det här området jag vill arbeta. Det här blir en ny fas i livet
– Nybergs är begravningsbyrån som vill förmedla omtanke, trygghet och lyhördhet i en svår tid, fortsätter Annelie. Vi vill hjälpa till att skapa en personlig och fin begravning.

Nu fem begravningsbyråer i kommunen
Äldst i branschen är Lerums Begravningsbyrå som varit verksam sedan 1941.
Därutöver finns Fenix begravningsbyrå och Fjällmans begravningsbyrå. Dessutom är flera göteborgsbyråer verksamma i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

”Folkstorm” om antalet fria besök på Hultet

Nästa Berättelse

Grepp - alldeles uppåt väggarna

Senaste artiklarna