Ny golfrestaurang i Gråbo

Nu är nya restaurangen på Stora Lundby Golfklubb invigd. Golfklubben drev restaurangen i egen regi fram till den 16 oktober förra året.

Nu har vi upphandlat driften av restaurangen, säger Nicklas Raask, ordförande i Stora Lundby Golfklubb. Vi har döpt restaurangen till Terrassen, som är ett nytt fräscht varumärke.

Nicklas Raask, ordförande i golfklubben

Restaurangen drivs nu av Skog & Spis AB, samma företag som driver restaurangen på Lerjedalens Golfklubb.
Förra året serverade vi 5 500 luncher, så det var en väl upparbetad verksamhet. Vi funderade på att fortsätta i egen regi, men det är nog bra att göra så här och få ett nytt avstamp. I dag har vi klippt band och druckit bubbel för att fira att vi är igång igen. I kväll har vi årsmöte här och skall ta det nya året i besittning.

Hur har ni klarat ekonomin under pandemin?
Ekonomin i hela golfsverige har ju varit ett kapitel för sig. Det har varit tuffa år och det är många klubbar som under många år sett intäkterna sjunka och medlemsantalen sjunka. Vi har levt med en del underskott under åren, precis som många andra klubbar. Vi har vridit och vänt på allt, både intäktsmässigt och kostnadsmässigt, och skapat ett ekonomiskt program. Vi har ett treårsmedlemskap som bygger på att man ska en 40-procentig rabatt första året, 20 procent år två och sen fullt pris år tre. Allt för att locka nya medlemmar. Det har slagit väl ut. Förra året såg vi 84 nya medlemmar.  Nu när vi har fått igång restaurangen igen är vi mycket optimistiska inför framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Lennart Lauenstein
Tidigare Historien

Krönika: En överlastad kommunstyrelse

Nästa Berättelse

Yngling med falsk femhundrakronorssedel gripen

Senaste artiklarna

Vattenpalatsets hjältar

Vattenpalatset personal vill inte kommentera de närmare omständigheterna kring det drunkningstillbud som